3906

Бул. "Шести септември" с нови бус ленти

Ярко жълти бус ленти се появиха на бул. "Шести септември" пред спирката до паметника на Съединението. Новата маркировка отдалече предупреждава шофьорите, че на това място предимство има градският транспорт. 

Според действащите правила таксита, леки и товарни автомобили нямат право да спират в лентата, обособена за автобуси. Често обаче разпоредбите се нарушават, а и маркировката обикновено бързо избелява и не се вижда. 

Обновяването на пътните знаци е задължение на общинското предприятие "Организация и контрол на транспорта". Преди учебната година бяха маркирани повечето улици и булеварди пред учебните и детските заведения, но в останалите части на Пловдив много от зебрите и осеви линии или са зацапани, или изобщо ги няма. 

Оцени новината

Оцени новината
4.2/5 от 5 оценки
4.2/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Истината е самата истина

Истината е самата истина

20.10.2023 | 10:09

Което е подал тази информация просто си няма понятие от последните вчера ги видях какво са направили на самия джоб са начертали малко жълтичко и айде Абу с лентата се цяла пътна лента две плюс едно две ленти за коли една цяла лента за автобуси направена с ограничители явно тука някой се е прибрал малко жълта боичка където му трябва

Отговори
2 0
контрола

контрола

19.10.2023 | 17:35

За да си осъществите намерението да не спират таксита и други превозни средства се монтират камери и глобите са солени. Веднъж завинаги си въведете ред както е в западните цивилизовани държави.

Отговори
9 1

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?