71

Бул. "Ал. Стамболийски" с второ платно, ама друг път

Длъжници сме - това призна зам.-кметът по строителството Пламен Райчев пред гражданите от Ж​Р "Южен", които за пореден път попитаха местната власт кога бул. "Александър Стамболийски" ще  отговаря на нуждите за безопасното придвижване.   

"В годините назад нищо не е предприемано за разширението на булеварда", напомни Райчев на хората, които покрай протестите срещу застрояването в междублоковото пространство на ул. "Асен Христофоров" поставиха въпроса за липсата на нормална пътна инфраструктура в жилищен район "Южен". 

Пламен Райчев увери, че се работи по отчуждаването на частните имоти, които попадат в новата улична регулация на бул. "Александър Стамболийски". Те са над 50, а според сметките, правени през миналата година, Общината трябва да плати на собствениците общо над 9 милиона лева. До този момент през Общинския съвет не е минала за одобрение нито една сделка. 

"Булевардът ще бъде обновен. Очаква се през юни - юли ВиК ЕООД да започне изпълнението на проекта за Южен обходен колектор, който предвижда подмяна на ВиК на булеварда. Ще се разкопава целият "Александър Стамболийски", от Коматевско до Кукленско шосе", предупреди зам.-кметът. 

По повод на недоволството на живеещите в район "Южен", че местата в детските градини не стигат, Пламен Райчев увери, че за новата учебна година ще бъде отворена детската градина на бул. "Александър Стамболийски". "Сега ще строим още две - в двора на ОУ "Стоян Михайловски" и на ул. "Георги Кондолов", където се разширява ДГ "Зорница". Подготвяме проектиране на нови детски ясли", увери зам.-кметът. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Алфа

Алфа

11.05.2022 | 10:27

Направете свръзка монорелсов надлез между Южен и Тракия .

Отговори
0 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?