Следвайте ни

Борислав Димов: Разполагането на тротинетки на Площада е в нарушение на закона

viber icon

Разполагането на тротинетки на площад "Централен" е в нарушение на закона, защото в зоната е забранено движението на превозни средства, включително велосипеди, скейтбордове, скутери и други подобни. Това коментира пред "Марица" Борислав Димов, директор на Общински инспекторат.

"Когато разбрах, че тротинетките са на площада, веднага изпратих екип за проверка. Имаше над 20 незаконно оставени тротинетки, без разрешително. Човекът, който се грижеше за тях и обучаваше останалите как да ги използват, не ни представи никаква официални документи. Написахме констативен протокол, но тъй като фирмата не е от Пловдив, им дадохме предписание в срок от пет дни да уредят дейността си. Никой не се яви в този срок, а представител на фирмата се обади, за да ни каже, че е болен и не може да дойде. Изпратихме тридневна покана до представителя на компанията за България, която изтече на 15 октомври. Тротинетките се карат от хората без разписана наредба, а освен това компанията извършва търговска дейност без разрешение", обясни Димов.

Срещата между представител на компанията и Инспектората все още се уточнява.

Паулина Гегова

Паулина Гегова

Редактор-репортер - екип "Култура"

Паулина Гегова е завършила Актьорство за драматичен театър в ПУ. Работила е в държавен театър, създава частни проекти, организира културни и благотворителни мероприятия в Пловдив. Занимава се с медии от 2015 година, писател и редактор на художествена литература.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

4000

4000

24.10.2020 | 20:31

Единственото решение е спиране на тази незаконна дейност и евентуална глоба на фирмата. А за напред да не се издава разрешително за такава дейност.

Отговори
1 2
Тони

Тони

24.10.2020 | 19:09

И кой ще ги спре? Шишковците където са приседнали на Джумаята ли?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви трябва да са следващите мерки срещу COVID-19 в Пловдив?