Следвайте ни

Без климатик в автобуса? Глобата е 300 лева

viber icon

300 лева глоба отнесе превозвач от градския транспорт в Пловдив, тъй като в един от рейсовете му не е бил пуснат климатикът. От началото на жегите в града на тепетата пътниците масово се оплакват, че във возилата е твърде горещо и трудно се диша.

За този случай, след оплакване на пътниците в автобуса, кондукторът обяснил, че рейсът имал климатик, но не бил зареден фреон.

"Това е пълно безобразие. В изискванията на община Пловдив категорично и задължително сме сложили специална глоба за климатици този път. Защото ние в правилата пишем, че автобусите от обществения транспорт в града трябва да имат климатици. Принудихме се вече да пишем, че трябва да има работещ климатик, защото и в предишните договори пишеше, че трябва да има климатик. Превозвачите казваха: "Ама то има климатик”, но това, че не работи?!!”, обясни кметът Иван Тотев.

По думите му именно, за да бъдат избегнати тези хитрувания на дребно от страна на частните превозвачи, в договорите с тях ще бъде заложена клаузата климатиците в рейсовете да са работещи, пише "Монитор".

"При последния конкурс за възлагане на автобусните превози в Пловдив, ние увеличихме много санкциите за неработещи климатици. Направихме различни видове санкции – да бъдат описани. За всяко нарушение да има описани санкции", обясни още градоначалникът.

Проверките по рейсовете в Пловдив дали шофьорите пускат климатиците или карат на отворени врати заради горещините, започнаха на 17 юни и ще продължат през цялото лято, уточниха от общината. dnes.bg

Прочети още на: https://www.dnes.bg/notifikacii/2019/06/19/300-lv-globa-za-reis-v-plovdiv-ne-rabotil-klimatika.413831

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?