Следвайте ни

Базар събира пари за лечението на Гoшко

Базар събира пари за лечението на 12-годишния Георги Атанасов в Пловдив. Разпродажбата е в Градската градина от страната на пощата. Тя започна в 10 часа и ще продължи до 19 часа. Инициативата ще продължи и утре.

На базара могат да бъдат намерени играчки, книги, детска китара и други неща. Освен това всеки, който желае да помогне, може да занесе стока (без дрехи), която да бъде продадена. 

12-годишното момче е от Кричим и е заплашено от пълна инвалидизация ако не бъде опериранo по възможно най-бързия начин. Причината е, че той расте малко по-бързо от нормалното. Бедрените му кости не издържали на темпото и на натоварването, което трябва да носят. Започнало приплъзване на растежната зона, което довело до изкривяване на бедрената шийка и на двата крака, а левият крайник изостанал в растежа.

За операцията, която ще бъде извършена в Турция, са необходими 35 900 евро. Сумата е непосилна за майката на момчето, която е загубила съпруга си в катастрофа миналата година. 

От 14 дарителски кутии, които са отворени в Кричим, са събрани 5300 лв. до 10 август, а по сметката са преведени 30 000 лв.

Дарителска сметка:
Райфайзен банк
IBAN: BG03RZBB91551010805299
BIC: RZBBGSF 

Яница Марова

Редактор

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?