Следвайте ни

Погром на старта: Заляха с вода автоматите за билети в 10 рейса в Пловдив

viber icon

Автоматите за продажба на билети в пловдивския градски транспорт са били заляти с вода в десет автобуса. Това съобщи шефът на ОП „Организация и контрол на транспорта“ под тепетата инж. Пламен Вълков.

Повредата е установена сутринта, когато започна безкондукторното таксуване в градския транспорт. Техниците, които са ангажирани с проверка на устройствата, са констатирали нанесената вреда.

“До 2-3 дни ще бъде извършен ремонт. Това няма да промени тестовото изпитание на електронната система“, увери инж. Вълков.

Той обаче уточни, че номерата на автобусните линии с наводнените автомати ще се разберат до края на деня. Остава неясно кой би могъл да причини щетите, при положение, че в автобусите, когато не са в движение, влизат само шофьори и кондуктори.

Междувременно пътници разказват, че в част от автобусите автоматите изобщо не работят, макар че са нови. Шофьор на автобус 116 сподели пред репортера, че монтираното устройство често блокира.

Автоматите за билети са монтирани в автобусите от испанската фирма „Индра“, на която са изплатени 20 милиона лева за системата. Тя трябваше да заработи още през февруари 2016 г.

Когато автоматите за билети в автобусите не работят, те се продават от шофьорите.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Заспали чувства

Заспали чувства

22.06.2020 | 11:29

Нищо ново под слънцето! Остават само обещанията, че това чудо на техниката някога ще благоволи да заработи само и бруталната кражба за над 20мил.мв които някой иска да прикрие! Ало, компетент ите органи на държавата спят ли или се правят на заспали!

Отговори
8 2
Реалист

Реалист

22.06.2020 | 11:03

Това не е погром това е саботаж от самите фирми от самия персонал на автобусен вие не разбрахте ли че тези автомати тази система няма да проработи докато автобусния транспорт е частен стана ли общински ще видите всичко как ще бъде наред нали се сещате че мафията няма откъде да печели ако се въведе това електронно таксуване и няма да могат да бъдат в сивия сектор защото няма да има пари за далаверите на превозвачите за да плашат комисионни на бившите управници чомаков Славов Тотев Велев части Държиков това бе не го ли разбрахте

Отговори
19 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?