Следвайте ни

Асфалтират ул. "Дрин", за да поеме трафика от "Даме Груев"

viber icon

Старата настилка се оказала с дебелина едва 5 см. Сега ремонтът ще се прави качествено по утвърдена технология   

Огромен паркинг за над 100 автомобила и вътрешни улици  вече са  завършени в междублоковото пространство на ул. "Асен Христофоров" в жилищния комплекс "Южен". Доскоро на това място колите спираха между бурените, затъвайки в кал и вдигайки прах, а хората едва стигаха до домовете си в дъждовно време, припомнят живеещите в съседните блокове. Единственото, което остана за довършване, е да се нанесе  маркировка, каза кметът на район "Южен" Костадин Язов, под чийто контрол е извършено строителството за над 200 000 лева. 

Ремонтите в района не са спрели, откакто Язов подкара мандата си като районен кмет. Сега наред е ул. "Дрин", която трябва да бъде преасфалтирана. Тя ще служи като алтернативен път в квартала, когато започне реконструкцията на ул. "Даме Груев". От фирма "Драгиев и ко", която изпълнява поръчката, разказват, че старият асфалт се е оказал с дебелина само 5 см. Според технологията, която сега се прилага, новата настилка трябва да е двойна - първо се насипва трошен камък, след това 6 см неплътен биндер, а отгоре още 4 от плътна смес, за да е здраво. 

В "Източен"  с фрезован (стар) асфалт е изграден паркинг върху пет декара  на ул. "Преспа" 8-12. Кметът на района Иван Стоянов разказа, че преди това са вдигнали  гаражите, разчистили терена и обособили  места за 300 автомобила. "Сега ще закараме допълнително още 500 т фрезован асфалт и ще обособим още 2 декара за паркиране", обясни районният кмет. Паркинг ще бъде направен и на ул. "Златорог", също с фрезован асфалт, тъй като е по-евтино. Усилено се работи на Цариградско шосе, зад гръцките  блокчета. Около 2-етажните кооперации се полага нов асфалт. 

В "Западен" започва ремонт на ул. "Орфей", след като бяха асфалтирани съседните "Юндола" и "Белица". Ремонт започна  и на ул. "Бряст", където също ще се оформи  паркинг за 30 автомобила зад Медицинските общежития. На ул. "Рая", която свързва "Пещерско шосе" с Гребния канал, скоро ще има  тротоар.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?