Ангел Стефанов аут от кортовете на ТК "Локомотив"

Общината прекратява договора за ползване на базата до стадион "Пловдив" заради неизпълнение на ангажиментите за инвестиции

Община Пловдив прекратява договора на ТК Локомотив за ползването на базата до стадион "Пловдив", научи "Марица". Причината е неизпълнение на условията за инвестиции, разписани в договора за ползване на базата. Тенис клубът с най-дълги традиции под тепетата е наемател на базата от 2002-а. След изтичането на първия договор е подписан нов контракт през 2012 г. Според клаузите му ТК Локомотив е задължен да инвестира в базата 800 000 лева. С въпросните средства е трябвало да бъда ремонтирана залата, твърдите кортове и трибуните. Специално съставена комисия от Общината е направила оглед на тенис комплекса и е установила, че планираните ремонти не са осъществени, а вложените средства са значително по-малко. На база на протокола от комисията кметът Иван Тотев е издал заповед за прекратяването на договора. Тя е обжалвана от наемателя в съда. От клуба не коментираха ситуацията с мотива да не се създава допълнително напрежение. Соченият за собственик Ангел Стефанов обаче е реагирал срещу решението на Общината с открити писма, адресирани до премиера Бойко Борисов, министъра на спорта Красен Кралев и федерацията по тенис. В тях се припомня славната история на ТК Локомотив, който е пионер на този спорт в Пловдив и е дал на България цяла дузина елитни тенисисти. Според Стефанов от клуба са поискали промяна на реда за извършване на заложените инвестиции, но от администрацията са отказали подобен анекс. 

За коректно изпълнение на инвестиционната програма съмнения имаше и по предишния договор на ТК Локомотив за ползване на базата. 

Ангел Стефанов има огромен опит в публично-частните партньорства в Общината. Той е участник в различни дружества, концесионери на Пешеходния мост и Събота пазара. Бе съдружник и във фирмата, която имаше договори за спирките на градския транспорт в Пловдив.

СЛЕД БРОКЕРИТЕ НИЩО НОВО 

Сегашната база на ТК "Локомотив" е изградена в средата на 90-те години на миналия век с инвестициите на свързаното с "Агробизнесбанк" дружество СТАД на Христо Александров и Христо Данов. Тогава бе модернизирана залата с двата покрити корта, трите външни корта с твърда настилка, трибуните, съблекалните и треньорските стаи. Бяха оборудвани изключително модерни за времето си възстановителен център, ресторант и кафене, оформени бяха зелените площи в района. Запознати със ситуацията припомнят, че след фалита на "Агробизнесбанк" брокерите са се оттеглили от управлението на клуба, без да поискат и стотинка от Ангел Стефанов за построеното.   

ДНЕШНИТЕ ИНТЕРЕСИ

Със своите 2 покрити, 8 червени и 3 твърди корта на открито базата до стадион "Пловдив" все още е най-добрата за тенис в Пловдив. Според източници на "Марица" интерес към нея в момента проявяват братята Асенови от "Хъс" и Михаил Тиков, собственик на мощна верига болници. Не е ясно обаче как бъдещите инвеститори смятат да експлоатират комплекса и какво ще е бъдещето на спортистите и треньорите от ТК "Локомотив". 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?