Следвайте ни

Ангел Батаклиев: Тотев забърка кашата с парите на превозвачите

viber icon

Редно е да се провери как се изплащат субсидиите и компенсациите в градския транспорт. Преди години, когато през 2007 г. купих фалиралата общинска фирма „Градски транспорт” ЕАД, съм повдигал тази тема. За да получиш средства, трябва да представиш справка колко е разходът на гориво, какъв е фондът работна заплата, колко билети са продадени. Тоест, да докажеш, че търпиш загуби. 

Нямам информация по какъв повод в момента се прави проверката в транспортните фирми.  Но още когато „Градски транспорт” работеше, ние инкасирахме приходи от 0,82 лева километър при себестойност 2,12 лева с ДДС. И тогава вече имаше Европейски регламент 1370, в който се казва, че възложителят на услугата - в случая Община Пловдив, трябва да компенсира превозвача до размера на разходите при 5 процента рентабилност. Този регламент не се изпълняваше. Писахме до министъра на финансите, но нищо не се промени. Компенсациите за преференциалните пътувания също не се покриваха. Така се увеличиха задълженията ни и кметът Иван Тотев, на който се дължи голямата каша в градския транспорт, прекрати договорите с нашата фирма. Унищожиха и тролейбусния транспорт.

Нямам информация, но и тогава колегите имаха печеливши линии. По-късно се разчу как някои декларирали приходите от продажба на билетите пред държавата, а в декларациите, които се подават пред общината, отчитат, че са получили от билетите по-малко приходи, за да докажат, че са губещи.

Четох, че превозвачите искат по още 50 стотинки на километър пробег при 1,6 млн. км месечен пробег. Това са към 800 000 лева месечно, или за 12 месеца са 10 милиона. Общината откъде да ги вземе?

Още от категорията

Виж всички

Коментари (16)

Нали

Нали

28.08.2020 | 15:03

Айдееее, комунягите започнаха да си подават зурлите през дупката на кензефа! Батаклиев, лапна тролеите, с едничката цел да цоца дотации! Тотев много добре го нареди, но поради дълги съдебни процедури, още му гледаме провисналите жици. Жалкото е, че доколкото си спомням, вече двама души не са между живите, заради комуниста недин.

Отговори
8 9
Избирател от бялата зона

Избирател от бялата зона

28.08.2020 | 15:22

Изпълзяхте ли от гнусните си бърлоги гадни слюзести Тролове Тотеви!Действайте той ще ви плати за това с откраднатите от пловдивчани мръсни парички!Ще ви похвали и в новия филм ,който прави за изборите в Пловдив!Ще има бонуси за най оригинален трол!Нали вожда му е обещал че до изборите няма да го пипат и после ще го направят депутат за да го скрият с имунитет?Да майка Орлица Мендица се е погрижила,но да не ви излязат криви сметките че такива бакии сте навъртели че и господ няма да ви помогне!

Отговори
13 4
Казах

Казах

28.08.2020 | 16:38

Какви умрели бе трол нещастен!Умрели сте вие от страх ,че ако започнат да еи раздледват золумите ,които сътворихте и кражбите ,които извършихте и това че поставихте пловдивчани пред свършен факт и му унищожихте най екологичния транспорт и както може да се очаква да фалирате и сегашните фирми и да оставите града без обществен транспорт ,ще търкате наровете в затвора до живот!

Отговори
8 2
Нали

Нали

29.08.2020 | 01:14

10 Август 2012, 42 годишна жена е убита от ......

Отговори
3 2
Нали

Нали

29.08.2020 | 01:27

До избирателя от лудницата. На вас черевените тролове само тролове ви се привиждат! Такава параноя ви гони, че виждате себе си във всеки коментар, който изобличава кражбите и наглоста на червените васали! По времето на двата мандата на Тотев, Пловдив дръпна и се разви с темпове, невиждани от десетилетия! Ако вие виждате зулуми в това, че Тотев ви срита червените зaдници, аз и (както е видно от последните избори) повечето пловдивчани подкрепяме Тотев и политиката на ГЕРБ! Ако имате сигнали за нередности, подавайте ги към прокуратурата. Между другото, Тотев беше кметът гледан под лупа постоянно от властите, заради постоянните сигнали на ония плужeк Атанасов (генерал?!). Постоянните ненужни обжалвания доведоха до ненужно забавяне на много инфраструктурни обекти, като площада и зоологическата градина.

Отговори
3 3
К.Бъч

К.Бъч

29.08.2020 | 13:38

Убита от камион превозващ незаконно извънгабаритен товар ,качен в нарушение върху него багер!При преминаване през кръстовището на Ц.гара извънгабаритния товар закача мрежата дърпа в около 20м.къса в и по нелепа случайност е наранена фатално жената преминаваща през кръстовището!В делото това се установява и шофьора и собственника на камиона са осъдени!Вина има и Тотев ,който като кмет е отговарял за организацията на движението и като на са поставили обозначителни знаци са съучастници в този инцидент!

Отговори
4 1
Пловдивчанка

Пловдивчанка

28.08.2020 | 14:08

Още поне 100 години Тотев ще ви е виновен...Батаклиев забатачи тролейбусната мрежа и сега виси,виси ли виси...докато не претрепе някой...

Отговори
12 12
В.Петков

В.Петков

28.08.2020 | 14:36

Другарко,лицето Иван Тотев умишлено прекрати без причинно договорите на Батаклиев за автобусен и тролейбусен транспорт през 2012г.Направи го най брутално в момент в който фирмата започна да се съживява и си изпълнява разсписанията!Направи го за да осигури конфорт на сегашните фирми и най вече на Ангелов и Дошков!Така вместо да развиват тролеите като най екологичен и най евтин транспорт те ги унищожиха!Батаклиев няколко пъти е предлагал варианти на Тотев и общината как да стане това!Той им направи стратегия за развитие и с нея можеха да вземат над 100мил лв през 2013 г когато дадоха 400мил на Варна,Бургас,София ,Ст.Загора ,Плевен!Това и децата в Пловдив го знаят само вие другарите на Мамен Ваньо не го знаете или не ви отърва хората да знаят истината за неговите золуми!

Отговори
17 8
Когато фактите говорят ...,,,!

Когато фактите говорят ...,,,!

28.08.2020 | 15:01

Тролейбусен транспорт се създава още през 1956 г за пръв път в България в Пловдив!През годините този вид обществен транспорт е бил винаги водещ за града!Към 1987 год в Пловдив е имало 16тролейбусни линии и по тях са се движили 150тролея!Превозвали са над 10мил пътника годишно!В Пловдив се изгражда най дългата мрежа над 260км!След 1989 г линиите на тролейбисите се взимат правят де автобусни и се дават на частници!Разрухата на фирмата започва по време нс управкението на Гърневски ,когато негов пръв братовчет е назначен за директор!След това историята е знаете!След като го задължават с над 6мил лв и след като го остават без печелившите линии го продават!Батаклиев полага усилия и купува нови 60аетобуса и 65 тролейбуса от Швейцария и Белгия?През 2011 лицето Тотев става кмет!Започва умишлено да не плаща на време дотациите и тъй като фирматаже в несъстоятелност и след като няма дейност фалира!Кой е виновния сега кажете вие!Или може би и този въпрос трябва да се разследва от ДАНС и КПКОНПИ!

Отговори
11 5
Нали

Нали

28.08.2020 | 15:07

Петков и фактическият, не говорете глупости!

Отговори
5 6
Конституционалист

Конституционалист

28.08.2020 | 13:55

Да проверят и Мендито!Те да ортаци с Мамения!Да проверят комплекс Каменница и да се види как се харчат пари от ББР!После как се изпират и връщат обратно в ненаситните им и алчни гърла!Там ако барнат тези милиони от субсидиите ще се установи ,че са дребни неща!

Отговори
12 4
Справедлив!

Справедлив!

28.08.2020 | 13:01

Умишленото унищожаване на тролейбусния транспорт от лицето ИБТ,е най голямото престъпление срещо нашият град!Град по стар от египетските пирамиди ,който хуни,варвари,даки ..,,не са успели да унищожат ,бе доведен почти до фалит и най брутално ограбен от това лице!Този човек трябва да понесе цялата отговорност на законите във България!С проверките на фирмите да го проверят и него и крадливото му кърдо при несъответствие на доходи и приходи да бъде незабавно арестуван и осъден за нанесените щети на града и откраднатите от него стотици милиони!

Отговори
15 4
Беглец

Беглец

28.08.2020 | 12:38

Депутат, софра, запой. Преход, пасмина, застой. Болни, доктори, рушвет. Кмет, корупция, разцвет. Безпорядък, рев, искри. Алкохол, жени, псувни. Цици, интернет, Айфони. Бизнес, спонсор, милиони. Обир, банка, далавера. Ред, полиция, химера. Път, поръчка, магистрала. Катастрофа, вой, раздяла. Улици, ремонт, павета. Кражби, сеч, екодървета. Фирми, призраци, офшорки. Евро, сметки, уговорки. Избори, елит, управа. Шок, пародия, държава. Изход, бягство, терминал. Народ, история, финал...

Отговори
10 4
д-р Станоев

д-р Станоев

28.08.2020 | 11:08

Маминият забърка не само тази каша.Уби духа на този велик град за да стигнем до там цяла България да ни се подиграва с тоя нагъл крадец.Това недоразумение все още е токсично за Пловдив.Не влезе ли в затвора ще продължи да прави зулуми.

Отговори
14 10
Ани

Ани

28.08.2020 | 10:21

Все сте на загуба и все едни и същи печелят и друг не допускате. Как става този номер?

Отговори
17 1
давай материала...

давай материала...

28.08.2020 | 10:04

добре батаклиев не е късно тотев да посърба от чорбата надробена!!!!! двай доказателства..... идва му времето на ванката....как хубаво реве тоя шльоко....

Отговори
17 7

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?