Следвайте ни

Адска тапа на "Коматевско шосе" подлуди шофьорите СНИМКИ

viber icon

Голямо задръстване за пореден път къса нервите на шофьорите в участъка на "Коматевско шосе" в посока бул. „Никола Вапцаров”. Въпреки че сценарият се повтаря всяка сутрин заради смяната на стария водопровод при пресичането на двата булеварда, това е единственият вход към "Кючук Париж" от западна страна и изнервя придвижващите се по него. Проектът е на ВиК – ЕООД, а строителните дейности се извършват от  фирма „Драгиев и ко”

Колоните от автомобили блокираха част от ул. „Хаджи Димитър”. В тапа се редяха и тези по бул. „Копривщица“ и се  точеха бавно по Коматевско шосе. „Трябваше да отида от квартал „Христо Смирненски“ до сервиз за автомобили в „Кючук Париж“, но се отказах, защото щях да закъснея за работа. 30 метра не успях да ги мина за 10 минути“, разказва пловдивчанин. 

Десетки други шофьори, на които също им писна да чакат, пък избраха да обърнат и да минат през Бетонния мост. Според тях задръстванията винаги  ще са големи при един ремонт, защото булевардите  в Пловдив са тесни спрямо броя на колите.

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

MDT

MDT

11.08.2021 | 12:00

Не са тесни булевардите, проблемите са свързани с ниската пропускателна способност на кръстовищата. Необходимо е да се построят кръстовища на две нива и това ще реши проблема. Ще се вдигне средната скорост и ще се намали замърсяването.

Отговори
12 1
Не че нещо ама...

Не че нещо ама...

11.08.2021 | 13:01

Къде ги виждаш тези кръстовища на две нива? Мечтите са безплатни :) :) :)

Отговори
4 3
И преди е сега -  „Драгиев и ко”

И преди е сега - „Драгиев и ко”

11.08.2021 | 11:52

Интересно защо. Крадат Добре, ама поне да си вършат и работата. До тепето затвориха преди 4(четири) само за 2(два)!

Отговори
8 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?