Следвайте ни

Адът на „Гладстон” остава - КАТ не промени трафика

viber icon

За пореден път от КАТ отказаха да одобрят временната организация на движението за облекчаване на трафика по ул. „Гладстон”.

Това означава, че адските задръствания, за които „Марица” вчера писа ще продължат и през другата седмица, включително и на 15 септември, когато децата тръгват на училище.

От община Пловдив съобщиха, че на срещата, която бе проведена вчера между ВиК, КАТ и Общинско предприятие „Организация и контрол на транспорта” отново беше предложена промяна на трафика за пренасочване на колите в съседните улици в двете посоки.

От КАТ обаче не са съгласни с двупосочното движение. 

Във вторник се очаква археолозите да приключат проучването на разкопките на ул. „Преслав” и „Май”.

Там преди няколко дни започна подмяна на канализацията и бяха открити части от античен зид.

Кметът на район „Централен” Георги Стаменов призова за търпение като се извини от името на всички институции за неудобствата. 

В случая обаче, отговорността за трафика е на ВиК и КАТ, като дружествата по закон подготвят и представят временна организация на движение.

От КАТ не предлагат друг начин за облекчаване на трафика. Стаменов напомни, че канализацията се подменя след дългогодишните молби на живеещите в зоната, тъй като не са имали нормално отводняване. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Арх

Арх

11.09.2020 | 19:04

Виктор Юго е по-широка от Преслав. Ако временно се направи двупосочна и паркирането се забрани, проблеми няма да има. И още, организацията на движението е част от проекта, одобрен от общината. КАТ единствено трябва да следи законът да е спазен. Отговорността е на общината.

Отговори
1 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?