Следвайте ни

Ад на Коматевско шосе заради старта на "Модър-Царевец" СНИМКИ

viber icon

Тапи, изнервени шофьори, багери и еднопосочно движение. Така изглежда Коматевско шосе в момента, при кръстовището с бул. „Александър Стамболийски“ и ул. „Модър“, видя репортер на „Марица“.  Движението е изключително затруднено, а знаци подсказват на шофьорите да карат в една лента в посока кв. „Коматево“. 

Багер е издълбал едното платно и там движението е невъзможно. За седналите зад волана има три варианта – да продължат към „Коматево“ в крайна дясна лента, да завият наляво по „Александър Стамболийски“ или да направят обратен завой и да се върнат към „Христо Ботев“. 

Причината за лудницата на пътя е стартът на дейностите по изпълнение на проекта „Модър-Царевец“. 

„Там се изпълнява планово изграждане на нови съоръжения и мрежи. Това ще продължи доста дълго време, има много тежки съоръжения за монтаж. Гражданите да бъдта търпеливи“, коментира главният инженер на ВиК Антон Гълъбов. 

Строителите  от фирма "Драгиев и ко", която изпълнява проекта за подлез "Модър - Царевец", започна да прави изкоп за канализационен колектор. "Той ще се изгражда в новото платно на ул. "Модър" от Коматевско шосе до жп линията", обясни техническият ръководител на обекта Валентин Алексиев.

Колекторът ще поема дъждовни и обратни води в района около ул. "Модър"  и трябва да се включи в основната тръба на Коматевско шосе.  Засега е затворено източното платно на Коматевско шосе при кръстовището с бул. "Александър Стамболийски", а по западното платно движението е двупосочно.  Предстои след това затваряне на западното и прехвърляне на трафика на източното.

Надявам се, че за четири дни ще успеем да си свършим работата и в понеделник да сме приключили, ако няма извънредни обстоятелства, каза  техническият ръководител.

Строителите започват проекта  на "Модър - Царевец" с изграждане на още едно платно на ул. "Модър".

В съществуващото платно на ул. "Модър"  ще се прекарва Южен обходен колектор, след като В и К - ЕООД подпише договор с избран изпълнител.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Нали

Нали

05.02.2021 | 19:06

За да се угоди на дежурните мрънкалници, предлагам да пуснат колите да се движат, а багерите да копаят между тях! Така хем няма да има задръстване, хем и работата ще върви!

Отговори
6 0
мъдри общинари

мъдри общинари

05.02.2021 | 14:23

Абе тия "умници" за какви се мислят? Светилото Тотев това шосе го ремонтира повече от 4 години, те сега отново го разкопават?! До кога в Пловдив ще се хвърлят пари на вятъра? Не може ли да се направи едно шосе и да не се копае повече?

Отговори
0 6
Ллл

Ллл

05.02.2021 | 14:17

Южната част на града ще е ужас, защото и околовръстното шосе го почнаха. Всички изходи там ще са тапи тази година.

Отговори
5 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?