Следвайте ни

Абсурд в "Синя зона": Жена прати есемес за паркиране, но получи скоби и глоба

viber icon

Пловдивчанка изпрати есемес за паркиране в „Синя зона“, но въпреки това се сдоби със скоби на колата и отнесе глоба

Абсурдната ситуация се разиграла с Милена Казакова, когато тя оставила полото си на ул. „Йосиф Шнитер“ в центъра на града

 

Жената твърди, че е изпратила есемес, с който да плати таксата за паркиране. А когато видяла, че първият час изтича, пуснала и второ съобщение, за да удължи престоя си с още 60 минути. Когато обаче се върнала при колата, с изумление видяла, че е закопчана със скоби като нередовно паркиралите.

След като позвънила на посочения в стикера на стъклото телефон, от колцентъра на ОП „Паркиране и репатриране“ й обяснили, че там не е получен есемес за този автомобил.

"На място дойде екип, който да премахне скобите, момчето видя в мобилния ми телефон, че съм изпратила есемесите, но установи, че не съм получила отговор за потвърждение", разказа Казакова. Обяснили й, че

първо трябва да плати глобата от 30 лева, за да бъдат премахнати скобите, а после може да обжалва акта.

Не лъжа и съм честен гражданин и данъкоплатец. Спазила съм коректно регламента и ако някъде по веригата информацията не е стигнала, не е редно аз да бъда наказвана - веднъж с цената на есемесите и втори път с глоба за паркиране, негодува жената.

В отговор на запитване на „Марица“ шефът на ОП „Паркиране и репатриране“ Ненко Калакунов също заяви, че там не са получавани есемеси нито от мобилния телефон на Милена Казакова, нито за автомобил с номера на нейния.  Последното регистрирано платено паркиране в „Синя зона“ за полото било през септември. Калакунов обаче заяви готовност да се срещне с жената и да види лично пратените от нея есемеси в паметта на телефонния й апарат.

Междувременно, получавайки повторно този отговор от общинската фирма, Милена Казакова се обърнала и към мобилния си оператор.

"Усъмних се да не би да е имало проблем в комуникацията", обясни тя. В офиса на фирмата първо погледнали настройките на телефона й - за евентуално блокиране на съобщения, но се оказало, че всичко е наред. Проверката в базата данни показала, че

есемесите са отчетени като изпратени, но не са били таксувани.

Наложило се Казакова да търси отговор защо е станало така в техническия отдел на мобилния оператор. Час след като разговарях с тях и вече се бях прибрала у дома, пристигнаха есемеси за потвърждение на пратените съобщения за паркиране, разказва жената. От компанията пак й позвънили да обяснят, че проблемът не е при тях и е възможно да е в софтуера на телефона.

Бих потърсила правата си по съдебен път, но това ще ми коства много повече от нервите дотук и от глобата, която вече платих, без да съм виновна, казва Милена Казакова. И остава с огорчението, че е била изрядна, но е наказана несправедливо.

Елица Кандева

Елица Кандева

Журналист - екип "Общество"

Елица Кандева е завършила журналистика в СУ „Св. Климент Охридски”. Има 16 г. стаж във в. „24 часа”. Работи като репортер-редактор в екип „Общество”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (15)

КИванов

КИванов

14.12.2020 | 12:45

От къде да намерим нормативния документ по който работят тези другари?Все забравяте да питате Калакунов.Нямаше го публикуван никъде,е,може сега да се е появил.Да прочетем и ние,а така този казал,онзи не повярвал..Преди време не ми предоставиха този документ.Пазя се кореспонденцията с тях. Закона за достъп на информация, ги задължава но... При случай пак ще ги питам,,но междувременно ще се надявам и на вас.

Отговори
0 0
Мсрко

Мсрко

09.12.2020 | 19:15

Господин Калакунов защо не ги извади от джоба си тези пари и да ги плати на жената а си трае да се разминат нещата или да си ходи в къщи.

Отговори
4 0
Веско

Веско

09.12.2020 | 19:51

Аз съм ЗА.

Отговори
3 0
Допуснала е грешка

Допуснала е грешка

08.12.2020 | 07:38

Съчувствам й на жената, но вината си е нейна. Защо се прави на три и половина, като е категорично казано правилото, че трябва да получиш потвърждение, че си платил престоя!!! Ако не си получил, значи плащането не е отчетено, какво неясно има? Е, по-интригуващи е да ревем по медиите и да търсим известност...Ако води дело, ще загуби, въпреки проявена добросъвестност....защото не е спазила правилото да изчака потвърждение на плащането.

Отговори
2 7
Соня

Соня

08.12.2020 | 23:53

След първия час, не съм при автомобила, какво значи изчакайте.

Отговори
3 0
Потребител на услугата

Потребител на услугата

07.12.2020 | 20:13

Пращам смс получавам отговор до колко часа е платено и слизам от колата. Няма проблеми.

Отговори
5 5
777

777

07.12.2020 | 21:03

Така може и да пренощуваш вътре докато чакаш!

Отговори
10 2
Потребител

Потребител

07.12.2020 | 20:12

Първо изпращам смс, чакам отговор и тогава слизам от колата. Няма проблеми.

Отговори
5 5
Изпратен SMS

Изпратен SMS

07.12.2020 | 19:18

ама неполучен в системата, все едно не е пратен - за системата. Плащай глобата.

Отговори
5 4
изедници

изедници

07.12.2020 | 18:35

Всичко е измислено да тормози гражданите! Вече никъде не може да се паркира безплатно. Ако човек изпраща пътуващи на гарата или автогарите, също няма къде да спре! Сякаш тази Община е създадена да работи за някакви чиновници, а не за хората живеещи в нея!?

Отговори
28 2
Мод

Мод

07.12.2020 | 21:28

Понеже са много хората които искат да спрат "за малко " ама точно на гарата,или пред мола,затова е платено.Иначе ще е както преди 10 години,не беше по-добре

Отговори
7 2
Сефте комендантски

Сефте комендантски

07.12.2020 | 17:08

Алоооу, А идно ли сте?!? Не господине, тук е Свива Ком. С какво можем да бъдем полезни. Аааааа, и на вас да ви го.....

Отговори
19 2
Батко

Батко

07.12.2020 | 16:42

Да не говорим за Vivacom, там смсите идват с голямо закъснение ;)

Отговори
15 0
Иван

Иван

07.12.2020 | 16:36

Аз имам подобен случай .Служителите се държаха деребейски. Платих глоба плюс цената на есемеса. Това е. Не се разправях . Това е ОПГ

Отговори
20 0
Соня

Соня

08.12.2020 | 23:57

Докога да плащаме без вина ш защо

Отговори
4 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?