Следвайте ни

9 фирми се борят за надзора на Югоизточния обход

viber icon

Оферти на девет фирми са отворени от тръжната комисия на  Агенция "Пътна инфраструктура" за строителния надзор при изграждането на Югоизточния обход -  Пловдив. Индикативната стойност на поръчката за пътя от "Скобелева майка" до кръговото на кръстовището за Асеновград  е 750 хил. лв. без ДДС. Обектът ще се изпълнява 21 месеца. Сред фирмите са консорциум  "Пътища 21"-Пловдив, в който участва "Пловдивинвест" АД, и "Пи ес ай консулт" ООД.   

Търгът за избор на изпълнител на строителните работи вече се провежда и има голям наплив от мераклии да строят обходния път на Пловдив. Подадени са 12 оферти. Прогнозната стойност, обявена от АПИ, е 42 млн. лева без ДДС. Офертите са отворени на 16 октомври, но до този момент няма избран кандидат.  

Все още няма резултат от историческия търг за избор на проектанти за трите лота на Околовръстното шосе на Пловдив, известно като Югозападен обход. Общо 17 оферти са подадени преди повече от една година, но класирането не е направено.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Знаете ли коя е ОСНОВНАТА причина за заболяванията, свързани с тютюнопушенето?