Следвайте ни

5 консорциума и 2 фирми искат да строят пътя между "Скобелева майка" и Асеновградско

viber icon

За ключовия проект са предвидени 42 млн. лева, а изпълнителят ще има 18 месеца, за да завърши участъка

Пет консорциума и две самостоятелно явили се фирми участват в търга за отсечката около „Скобелева майка“ – път II-86, част от югоизточен обход на Пловдив. Това обявиха от АПИ малко след 14:00 часа днес.

Пътя трябва да се разшири почти двойно – от габарит Г10.50 до габарит Г20. Пет километровото трасе е от пътен възел "Скобелева майка" до новото кръгово кръстовище на "Асеновградско шосе.

Целта на обществената поръчка е да бъде определен изпълнител за строителството на обекта и да се сключи договор за нейното изпълнение, с оглед извършване на качествено строителство на обекта, в съответствие с нормативните изисквания и спазване на договорените срокове. За проекта са предвидени 42 млн. лева без ДДС, а изпълнителят ще има 18 месеца от започване на строителните дейности, за да завърши участъка. 

Само две от офертите са на самостоятелно явяващи се компании -  „Иса 2000“ и „Трейс Груп Холд“. Останалите пет кандидати за поръчката се явяват в различни консорциуми и обединения – „КОНСОРЦИУМ СТРАБАГ СП“ с основен играч „Щрабаг“; „ПЛОВДИВ 2021“ ДЗЗД, в което участват „ПСТ Груп“ и „Строй Инвест Груп 2; Обединение „ГЕОПЪТ СКОБЕЛЕВА МАЙКА“ включва „Геострой“ и „Пътстрой-92“. В четвъртото обединение  ДЗЗД "ВИА ФИЛИПОПОЛИС“ влизат „Парсек Груп“, „Растер-Юг“ и „Интерхолд“. Последният участващ консорциум е ДЗЗД "ЮГОИЗТОЧЕН ОБХОД ПЛОВДИВ" и е съставен от „Европейски Пътища“ и „Джи Пи Груп“. 

Тепърва предстои отварянето на офертите и класирането им. А това означава, че изпълнител може да има най-рано в края на април или началото на май, ако процедурата не бъде обжалвана от някои от участниците.

 

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Ала Бала

Ала Бала

23.03.2021 | 17:09

Абе ,как да се разшири двойно ,като го няма и как 5 километра,като бяха 4-ри.

Отговори
0 2
Ово е стандарт!

Ово е стандарт!

23.03.2021 | 16:06

Искат ама само един ще спечели, този който ще приеме да се раздели предварително с поне 30% от парите!

Отговори
4 1
...

...

23.03.2021 | 16:02

Хайде без Трейс заради тресящите магистрали поради некачествени материали с цел най-голяма печалба, и без Щрабаг - симулиращи 4 години работа в града на Коматевско, Руски, Северен и накрая неравен асфалт и шахти. Пътища Пловдив харесва ли ви как направиха Карловско шосе между България и Дунав? А след това посока края на града? А изметнатия асфалт южно от Черноземен?

Отговори
2 2
Дии

Дии

23.03.2021 | 23:10

Подкрепям

Отговори
1 1
Жител  на  ,,Тракия,,

Жител на ,,Тракия,,

23.03.2021 | 15:50

Ала, бала портокала. Тези общи приказки ги четем вече няколко години а в това време блоковете ни потъват от минаващите тирове...

Отговори
4 1
САМО "НАШИ"

САМО "НАШИ"

23.03.2021 | 15:42

Подреждането "роднина-милиционер" в случая е една наша, една ваша фирма

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?