Следвайте ни

33 автобуса повече тръгват по градските линии от понеделник

viber icon

По искане на Община Пловдив от понеделник девет от автобусните линии на градския транспорт възстановяват редовното си маршрутно разписание, каквото бе в сила преди въвеждането на засилените противоепидемични мерки срещу разпространението на COVID-19.

Това стана ясно след работна среща на ресорния заместник-кмет Тодор Чонов и директора на ОП „Организация и контрол по транспорта“ инж. Пламен Вълков с ръководителите на фирмите превозвачи.

Съгласно утвърдената общинска транспортна схема ще се движат автобусите по  линии № 6, 11, 12, 16, 18,24, 27, 37 и 116,  а по линия № 66 ще бъде пуснат един автобус повече от предвиденото по договор. Увеличава се броят на колите и по останалите линии.

„Не сме спирали да следим пътникопотока, за да реагираме бързо и адекватно, така че да гарантираме качествена транспортна услуга“, коментира заместник- кметът. Той припомни, че заради мерките срещу коронавируса и намаления пътникопоток от 30 ноември миналата година, броят на автобусите по 29-те линии беше редуциран средно с около 20 на сто. Междувременно след обследване и анализ повече коли бяха пуснати по линии № 1 и 22, а тези дни – и по № 17, 21 и 66.

Ако през извънредната ситуация са се движили 194 автобуса, от понеделник броят им нараства на 227. Община Пловдив има готовност да възстанови редовният график на всички линии.

По повод сигнали от граждани инж. Пламен Вълков предупреди превозвачите да изпълняват точно вечерните курсове, защото от „Организация и контрол по транспорта“ подготвят санкции за неспазване на договорните отношения. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Стопхам

Стопхам

14.03.2021 | 17:25

Спирайте всичко и да става общинско! Предизборни трохи. Пловдив ли сме най богати, да си позволим частен транспорт?!

Отговори
2 0
Станимир

Станимир

13.03.2021 | 13:25

Защо автобуси, а не тролейбуси, както сами знаете така още повече замърсявате въздуха в града ? Не може ли старите тролейбуси да бъдат заменени с нови, да се сключи договор, съфинансиран с европрограмите, с фирмите производители да им се предадат три или четири стари тролейбуса, които да използват за части, а от тяхна страна да бъдат отпуснати два тролейбуса отговарящи на евро изискванията за по - чист въздух в големите градове .Ако сте забравили преди няколко години бяха закупени нови тролейбуси какво и те ли ще се пазят за изложба в гаража на градския транспорт ?

Отговори
2 0
Станимир

Станимир

13.03.2021 | 13:10

Защо пак автобуси, така още повече ще замърсите въздуха в града, отново питам докога ще държим тролейбусите в гаража на градския транспорт - за изложба ли, нали и за тях се дадоха финансии ? Преди дни също коментирахме този въпрос - вместо да седат за изложба не могат ли да бъдат заменени три от старите за два по - нови одобрени по европейските изисквания за по - чист въздух, а също така преди няколко години бяха закупени нови тролейбуси, какво и те ли ще седат за изложба ?

Отговори
1 0
Щедрите!

Щедрите!

12.03.2021 | 19:31

А субсидиите и компенсациите всички ли ги плащате?Или по малко автобуси ама парите същите!

Отговори
4 1
Тъпо.не домислено

Тъпо.не домислено

12.03.2021 | 19:23

А защо те и сега са празни!??? Учениците са онлайн,фирмите също.... На някой наш човек сте обещали пари ли????

Отговори
4 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?