Следвайте ни

1000 лв. глоба за моторист, помел жена на бул. „Марица“

viber icon

Моторист, блъснал  и потрошил жена на бул. „Марица“ в Пловдив, се измъкна с глоба. Районният съд го освободи от назакателна отговорност и му наложи санкция в размер на 1000 лв. Решението на магистратите може да се обжалва в 15-дневен срок пред Окръжния съд в града под тепетата. 

Инцидентът станал на 23 март миналата година. Мотористът, който бил яхнал „Хонда“, шпорил по бул. „Марица“. Късно забелязал пешеходката, не успял да реагира навреме и така се стигнало до инцидента. Отнесъл жената, като тя била приета в болница с опаност за живота.  Имала счупена лява подбедрица, което довело до трайно затрудняване движението, както и остра кръвозагуба. 

След катастрофата, мотористът спрял и оказал помощ на блъснатата жена. Заради действията му спрямо пострадалата, че е трудово ангажиран и с чисто съдебно минало, както и заради факта, че инцидента се е разминал без жертви, магистратите решили да определят административно наказание, а именно глобата в размер на 1000 лв. 

 

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?