Следвайте ни

Stand-up хуморът ще спасява Пловдив от 3 до 5 септември

viber icon

 „Фестивалът на комедията Пловдив“ се организира за пети път и ще представи най-доброто от  българската и балканската стендъп комедия. Публиката ще стане част от три незабравими вечери с топ комедиантите на България и Балканите.

 

 

Можете да видите на живо комедианти като Николаос Цитиридис, Иван Кирков, Николай Банков, Петя Кюпова, Марина Орсаг, Александър Деянски, Христо Радоев, Васил Ножаров и много други от 3-ти до 5-и септември 2021 в голямата зала на Дом на културата „Борис Христов” гр. Пловдив. Билетите са вече в продажба на касите на ИВЕНТИМ в цялата страна.

 

 

Как е започнало всичко?

 

През 2014 година комедиантът Иван Кирков създава за първи път „Фестивал на Комедията в България“.  Събитието има за цел да събере най-добрите стендъп комедианти от страната и чужбина на една сцена и да предостави и на публиката, и участници възможност да се развиват заедно в разбирането си за такъв тип комедия.

Акцент в първите години на фестивала са чуждестранните комедианти, но от година на година българските представители започват все повече да се превръщат във фаворит за забавление и смях.

През годните във „Фестивал на Комедията“ участват световни комедианти като Джими Кар, Стивън Кей Еймъс, Даниел Слос, Далисо Чапонда, а извънредното издание на „Фестивала“, заедно с „Комеди Клуб София“, привлече дори и Луи Си Кей в България.

Първото издание на „Фестивала“ е реализирано в гр. София, но през 2017 г. Иван Кирков за първи път организира и „Фестивал на Комедията Пловдив“. Културната столица на България е притегателна сила както за комедиантите, така и за любителите на стендъп комедия от цяла Южна България.

През 2020-а година „Фестивал на Комедията“ бе застрашен от световната пандемия. Организаторите обаче не се предадоха и решиха да осъществят събитието, макар и при  по-тежки предпазни мерки откогато и да било.

За наша радост, хората не само не са загубили чувството си за хумор, а сякаш то стана още по-нужно през тези нетипични 18 месеца и „Фестивал на Комедията Пловдив 2021“ ще ви го докаже!“

 

Петият „Фестивал на комедията Пловдив“ се осъществява с подкрепата на община Пловдив и е част от Културния календар на града за 2021 година.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?