46
Следвайте ни

Папайоану провокира с мита за Минотавъра

viber icon

Днес и утре е последният шанс на пловдивската публика да види новата продукция на Димитрис Папайоану, считан за най-изтъкнатия представител на гръцкия театрален авангард. Постановката "Напречна ориентация"  беше гвоздеят в откриването на тринадесетото издание на ONE DANCE WEEK в събота. Заради огромния интерес тя е представена в четири поредни вечери в Дома на културата "Борис Христов". Както и в предните два дни, днес и утре спектакълът започва в 20,00 часа.

В "Напречна ориентация" Папайоану предлага своя поглед за изтерзаното човечество, разкъсано от противоположности и дезориентирано от напречни пътеки. Спектакълът поставя под въпрос смисъла на живота и засяга темата за метаморфозата чрез фигурата на Минотавъра, убит от Тезей, царя на Атина. Своеобразно пътешествие между античността и съвременността, постоянството и непостоянството в търсене на светлината.

Папайоану направи фурор с постановката "Великият укротител", която обиколи световните сцени. След двегодишна пауза едно от най-големите имена на модерния танц се завърна с "Напречна ориентация". 

Отзивите за новия спектакъл са повече от хвалебствени: "художествена магия", "бижу на изобретателността и красотата", "четиристотин и три секунди неописуема красота".

Димитрис Папайоану беше творчески директор на впечатляващите церемонии по откриването и закриването на Олимпийските игри в Атина през 2014 г.

За още пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?