46
Следвайте ни

One Dance Week тръгва със задължителен ковид сертификат

viber icon

Със задължително изискване за цифров сертификат на ЕС за ковид ще става посещението на спектаклите от фестивала One Dance Week.

Организаторите уточняват, че единият начин е човек да покаже документ, че е ваксиниран, вторият че е боледувал наскоро, а третия да представи PCR или бърз тест. Така всички места в "Борис Христов" ще бъдат заети.

Изискването е въведено защото билетите за двата спектакъла на 9 и 10 октомври на Димитрис Папапайону са били разпродадени още преди четвъртата вълна на вируса. Фестивалът ще е между 9 и 24 октомври в Дома на културата „Борис Христов”. 

Миналата година фестивалът бе отложен. За да се проведе тази той получи от фондация Пловдив 2019 170 хиляди лева по програмата „Наследство”. Сега фокусът е Гърция и затова повечето трупи са гръцки. 

В One Dance Week ще участват четири гръцки, една френска и една италианска формации. Димитрис Папайоану е водещият гръцки танцови артисти. Той ще покаже двучасовия си авангарден спектакъл „Напречна ориентация”.

Друга интересна звезда е пухкавата италианска танцьорка Силвия Грибауди. Тя гостува в Пловдив през 2019. В спектакъла си „Грации” тя излиза на сцената с трима мъже и показва, че красотата е вътрешно състояние, а не какво показва кантарът.

Билетите ще са от 20 до 50 лева. За първи път ще бъде предлаган и комбиниран билет за две уикендни представления за 40 лева.

За още пловдивски събития четете в новия справочник на "Марица".

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?