Следвайте ни

На Plovdiv Jazz Fest: Само с ваксина или отрицателен PCR

viber icon

Plovdiv Jazz Fest в Пловдив стана първото обявено събитие в града, което налага строги правила за достъп заради надигащата се четвърта вълна на пандемията.

На музиката ще могат да се насладят само жители и гости на града, които са ваксинирани или преболедували от COVID-19. Третата възможност за феновете на джаза остава отрицателен PCR тест, направен 72 часа преди началото на концерта, съобщават организаторите. Така чрез строгия контрол за достъп няма да се наложи намаляване капацитета на залата. Този модел на провеждане на събитие в ковид среда се практикува в чужбина отдавна и според запознати ще се прилага все повече предвид нарастването на броя на заболели.

"Това е единственото спасение, за да няма пълно затваряне и все пак да се провеждат събития", коментират организатори. Неваксинирани меломани в Пловдив обаче се опасяват дали ще могат да присъстват на фестивали през 2022 г., която се очертава като най-натоварена откъм събития, предвид отлагането през миналата и настоящата. 

Седмото издание на Plovdiv Jazz Fest ще се проведе между 29 и 31 октомври в Дома на културата „Борис Христов“. На сцената там ще се изявят двама носители на „Грами“ в две последователни вечери. Акцент от програмата е финалният концерт на 31 октомври на виртуозното трио на американския джаз пианист Брад Мелдау.

Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тарикатлъка е до време

Тарикатлъка е до време

27.08.2021 | 09:52

Тонито с квадратната чифутска тарикатска мързелива главица с една новина претоплена от вчера вади по чифутски два хонорара Но в замяна на това обилно информиране трябва да му благодарим че ни информира къде ще бъде сборището на уфцете И лесно да бъдат подложени на касъплък За такава информация къде е сборището на чифутските уфце кастрирани и обезпаразитени дават по пет танкера първокачествен нефт Та и ние ще намажем повече от два хонорара от тарикатчето Тони

Отговори
1 2
политикани

политикани

27.08.2021 | 09:24

А кога ще спрете публиката по стадионите? Нощните клубове? Какъв е този фестивал на главната? Винаги ли бизнесът е по-важен от здравето на хората? Ако през лятото не бяхте пускали по морето руснаци, украинци, румънци , молдовци и т.н., сега нямаше да има четвърта вълна или поне нямаше да сме в червената зона!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?