1553

Кученцата от общинския приют отново ще бъдат в "Капана" тази неделя

Продължават инициативите на общинския приют в рамките на Месеца на животните. Тази неделя /17.10./ кученцата отново ще бъдат в квартала на творческите индустрии – Капана, този път за едно гурме изживяване.

„Гурме с куче и за куче“ е поредното събитие от кампанията „Капана дог“ като целта е пловдивчани да се запознаят отблизо с кученцата от общинския приют и, ако желаят, да ги осиновят и превърнат в част от тяхното семейство.

Тази неделя, от 11:00 до 14:00 ч., всеки, който желае да научи повече за храненето на кучетата и да се запознае с опашатите ценители и познавачи на кучешката гурме-храна, може да заповяда на открита сцена „Ядрото“ на ул. „Загреб“ 14.

Гурме-храните ще бъдат осигурени от кучешка пекарна „BONE Appetit Dog and Cat Bakery“ като всички лакомства са от качествени пресни продукти и ръчно приготвени по специални рецепти, съобразени с балансираното хранене на домашните любимци. Средствата от закупените кучешки деликатеси ще отидат за нуждите на общинския приют и неговите обитатели.

На място ще бъде и председателят на пловдивското Киноложко дружество д-р Костадин Шанков, с когото гражданите могат да се посъветват относно правилното хранене на кучетата.

На събитието отново е поканена и певицата Маги Джанаварова.

Всички кученца ще бъдат придружени от доброволци от общинския приют, а гражданите, които желаят да одомашнят животинка ще имат възможността на място да разговарят с управителя на общинския приют д-р Веселин Бекирски.

„Елате да си поговорим за храненето на кучетата и да видите как шават с мустаци кученцата от приюта, когато подушат вкусотии и как очите им се изпълват с възхита“, приканват от приюта.

Повече за „Капана дог – Гурме с куче и за куче“ можете да научите на Фейсбук страницата: https://fb.me/e/MwvsRlv6

Събитието се организира съвместно от доброволци на пловдивския общински приют за кучета и ОП „Зооветеринарен комплекс“, с подкрепата на Община Пловдив.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Филибелия

Филибелия

10.03.2022 | 13:00

Благодаря на този,който е написал статията. Научих още една "българска" дума - одомашняване. ...-Всеки,който иска може да ОДОМАШНИ кученце.

Отговори
1 0
С.В.

С.В.

16.10.2021 | 10:28

Нормалният човек никога няма да каже такава глупост като твойта. Животните много повече заслужават обич и уважение от много хора които са около нас. Никога животно няма да клюкарства обижда и псува близки и колеги. Наистина българите сме жалки отрепки и добре че има все още свестни и нормално мислещи хора за да не заприличаме окончателно на отрепки.

Отговори
3 0
Valya

Valya

16.10.2021 | 03:33

Крайно време е да бьдем като всички нормални дьржави сьс зоополиция в защита на животните и сьпричастни и хуманни кьм бездомните , а приютите наистина да заприличат и да отговарят на изискванията ..Животните имат право да живеят нормално ,както и ние хората ! По селата брутално се измьчват кучета вьрзани на синджири до живот ,гладни и жадни . До кога това престьпление ? Що за нация сме с толкова жестокост и агресия кьм животните ?? Що за дьржава сме ?

Отговори
5 0
2,24

2,24

15.10.2021 | 10:19

То по-добре е да си куче и "КУЧКА" в България!!!Хората умират от глад,а те ще ни казват как се хранят кучета!Срам и позор!

Отговори
2 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?