46
Следвайте ни

"Бомбето" по Радичков влиза в Кукления театър

viber icon

Пловдивчани ще имат възможността да се насладят на невероятната новела на Йордан Радичков "Бомбето" тази вечер на сцената на Държавния куклен театър в Пловдив от 19 ч. Режисьор на спектакъла е Катя Петрова, а в постановката ще видим актьорите Балена Ланджева, Велизар Евтимов, Венцеслав Димитров, Димитър Николов - Шаблата, Елин Стоянова, Ивелин Николов, Мария Димитрова, Наталия Василева, Стайко Стайков.

Спектакълът ще поднесе новелата на Радичков по интересен начин с помощта на специално подготвени от Анна Пампулова хореографии и музика от Христо Йоцов. 

За "Бомбето" режисьорът на спектакъла Катя Петрова споделя, че с постановката приемаме предизвикателството да се докоснем до "вселената, която е Радичков": "Човекът винаги си е въобразявал, че сам избира шапката, без да си даде сметка, че шапката е, която избира човека. Шапката язди главата на своя стопанин безразлична към това, което той си мърмори под носа. Как и защо човек гони шапката си? Как хората започват да изтребват шапките си, както се изтребват хлебарки. Ще попаднем в периода на голата глава, в периода на смяната на шапките... Шапката не само е в състояние да изрази всички перипетии на човешкия живот, но и с най-голяма достоверност да очертае суматохата на цяла епоха. Създаването на спектакъл по новелата "Бомбето" е предизвикателство и възможност да навлезем в онази вселена, която е Радичков и в която се оглежда времето. Това ще е трагикомична игра, в която абсурдът и гротеската ще взривят традиционния ред на нещата, за да покажат патологията на обществените взаимоотношения, горчивата истина за гибелта на индивида, на обезличения и изчезналия във вещите човек".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?