Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Учени и театрали ни развеждат из Тютюневия град

viber icon

„Тютюневи истории - виртуална разходка в тютюневия квартал” изследва  миналото на емблематичния за град Пловдив квартал около тютюневите складове и улица "Иван Вазов".

Проект е на СНЦ „Театър на отговорността” в партньорство с ПУ „Паисий Хилендарски” и ще бъде представен на 29 май от 19 часа в клуб "Фарго".

Тютюневата индустрия до голяма степен e допринесла за изграждането на образа и значимостта на квартала както в социален, така и в икономически план. Макар и функциите, и употребите на тези емблематични сгради да са вече други и част от тях да ги няма изцяло или частично, те остават важна част от града и обществените процеси.

Създавайки интернет портал, от който всеки може да надникне в близкото и далечното минало на тютюневите складове и улица "Иван Вазов" (от създаването им до наши дни), се стремим към запазване на колективната памет и пространствено- времевия континуум, казват участниците в проекта, чийто ръководител е  Борис Зафиров (СНЦ „Театър на отговорността”). 

Ръководител на изследванията и проучванията е Елица Стоилова (ПУ „Паисий Хилендарски”) - социален антрополог и изследовател на културата, идентичността и нематериалното културно наследство

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?