Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: "Предци и потомци" ни пренасят в XV в.

viber icon

Книгата "Предци и потомци" с автор Асен Стефанов ще бъде представена на 8 юни, вторник, от 18.00 часа в зала „Съединение“ на Регионалния исторически музей. Събитието се провежда с подкрепата на Община Пловдив и РИМ - Пловдив. За книгата ще говорят доц. Красимира Кръстанова, д-р Стефан Шивачев - директор на музея, и Недялка Петрова.

Творбата представя историческо проучване, с което авторът се връща към корените на бащиния и майчиния си род до началото на   XV в. - предприемачи и търговци, които не жалят средства за подкрепа на българското образование, освобождение и изграждане на свободна България.

Голяма част от материалите, които ще откриете в книгата, са публикувани за първи път. Сред тях се открива страница от Ръкопис на постния триод с приписка на Софроний Врачански, който днес се съхранява в библиотеката на Руската академия на науките в Санкт Петербург, записка на Г. С. Раковски за Люцкановци, който се пази в Българския исторически архив на НБКМ, много снимки, писма и документи от личния архив на автора.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?