46

Ако сте в Пловдив, насладете се на музикалния фестивал на Бунарджика

Комедийната постановката „Вражалец“ по Ст.Л. Костов с участието на Димитър Рачков, Асен Блатечки, Христо Бонин, Любомир Нейков, Светлана Бонин, Деси Бакърджиева


В този прочит на Вражалец  няма да откриете нотки на морализиране. Това е един ярък разказ по пиесата на Ст. Л. Костов за алчните, но симпатични селяни, които остават излъгани от обигран мошеник. На фона на бутафорен пейзаж поп Стайко ще задиря селските моми, минавайки с мотопед по сцената. Пародиен е образа на кмета, а Манчо ще омайва селските активистки Цвета и Босилка. Няма да липсват сексуалните закачки – осъвременени и цветисти. Съвременен рисунък на спектакъла придава и музиката на ФСБ.
Финалът е открит: героят на Димитър Рачков пита публиката: ”На кого се смеете? На себе си?“

Спектакълът е с начален час 19:00 ч. в Дом на културата „Борис Христов“.

 

Музикалният фестивал „Пътят към върха“

Второто издание ще се състои на пловдивското тепе на 19 септември от 17.30 до 22.30 часа под мотото  BRASS ON THE HILL. Шест сцени, на които ще се изявяват 50 поп, джаз и класически изпълнители, ще зарадват пловдивчани на Бунарджика в рамките на фестивала.

XII МФ "Дни на музиката в Балабановата къща" представя
"От Страната на фантазиите с диксиленд до Римския стадион"

Начало на събитието 18.30 ч. - Римски стадион

Преди четвърт век петима музиканти заминават на гурбет в увеселителния парк "Phantasialand" в Германия. Там свирят хот джаз, диксиленд, суинг, а при всеки шанс - и бибоп. Правят го по осем, а понякога и по 14 часа на ден, и то - с удоволствие. Вечер обикалят джаз клубовете на Кьолн, Дюселдорф, Бон, слушат и свирят, зареждат се с енергията на горещия джаз. Впоследствие част от тях продължават към Южна Корея, а други се връщат в родината си и стават основни движещи сили на импровизационната музика. "Петимата музиканти", в удвоен състав ще дефилират по улиците на Пловдив и ще накарат малки и големи за суингират, пеят и танцуват на Римския стадион (при спазване на всички епидемиологични мерки).

 

 

 

 

 

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?