44

Ако сте в Пловдив, елате на фотофестивал

Ежегодният фестивал "Международни срещи на фотографията" ще се проведе от днес до края на месеца в Пловдив. Събитието с над 40-годишна история се открива традиционно втория петък на октомври в уикенд, наситен с интересни фотографски събития - изложби, лекции, презентации. Това е емоционално начало на културното събитие, с което приключва артмаратонът "Есенен салон на изкуствата" в Пловдив.

Тази година идеята на артистичния директор на фестивала доц. д-р Никола Лаутлиев е да се покажат изложби на фотографи на съвършената илюзия и изложби на фотографи на неизбежната реалност в една обща тема "Сертификат на присъствие".

Фотографията е с бели полета в картата на изкуствознанието и фотографите артисти са нейните единствени изследователи, затова да се върнем отново в търсенето на отговори на въпросите - какво е съдържанието на фотографското послание и какво предава една фотография.

Откриването на фестивала е днес от 18 ч. с първата фотоизложба "Атон - цветове на вярата" на Стратос Калафатис в изложбена зала "Галерия 2019".

 

За още пловдивски събития четете в новия справочник на "Марица".

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?