Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: Бойни изкуства, спорт и танци до Младежкия хълм

viber icon

Десетото юбилейно издание на MOVE Week започва днес на Младежкия хълм в Пловдив и ще продължи до 6 юни. Седмицата на физическата активност и спорта включва множество активности и предизвикателства, като програмата е разделена на делнична и активен уикенд. 

През цялата седмица пловдивчани ще могат да се включат в различни спортни активности, които ще се проведат на територията на Plovdiv Stage Park - новата локация в подножието на Младежкия хълм.

От 31 май до 4 юни, всеки следобед, посетителите ще могат свободно да посетят и изберат различни физически активности в търсене на своето движение. В програмата са планирани бойни изкуства, представени от водещи пловдивски клубове и функционални тренировки и активности за деца, тренировка за бременни и аеробика, представени от професионални треньори, йога, различни танци.  

Всяка от тренировките ще бъде част от пилотната инициатива от кампанията NowWeMove - European Mile, и ще раздвижи участниците с дистанцията от 1 миля (1.6 км).  Всеки включил се и изминал разстоянието може да дари своята измината миля, прибавяйки дистанцията към едно общо цяло. По този начин ще допринесе за социалнозначима кауза, която е различна за всяка държава, включила се в кампанията.  В България, с всяка измината миля,  участниците допринасят за борбата с рака.

През МОVE Weekend - събота и неделя - програмата ще бъде целодневна. Във връзка със Световния ден на околната среда, който е най-мащабното събитие, посветено на опазване на природата, освен активната програма е подготвена и богата екопрограма - куклен театър от ЕКОПАК България, Чисти игри и артработилници. През целия ден пловдивчани могат да станат част и от екопикник на поляната.

MOVE Week се провежда в страната от 2012 година и е мащабен празник на физическата активност, като в него традиционно се включват общини, спортни клубове, НПО и доброволци.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?