2374
Следвайте ни

Ако сте в Пловдив, бъдете сред първите геймъри, редили шевици в "Офлайн кафе"

viber icon

Пловдив е магичен град. Дали сте местни, или сте гости на града, той няма да ви остави да скучаете. Освен традиционната разходка из павираните улици на Стария град и кафето на Главната улица, Пловдив ви е приготвил още интересни събития. 

Тест на български настолни игри за геймърите в "Офлайн кафе" на 10 октомври от 10 ч.

През последните две години се събудиха редица начинаещи български дизайнери. С гордост можем да кажем, че има десетки български настолни игри в разработка. С още по-голяма гордост можем да споделим, че част от тях ще бъдат представени при нас.
Заповядайте на 10.10 (неделя) от 10 сутринта до 10 вечерта и пробвайте съвременните дизайни на родните ни създатели.

Бъдете сред първите, изпробвали най-новия прототип на "ЕТНО - Направи шевица". Настолна игра, вдъхновена от българската везба и Канатицата, в която до 4 участници събират и подреждат плочки, като се състезават кой ще изпълни най-много условия.
Играйте и спечелете чрез планиране, творчество и пространствено мислене. Заповядайте на 10 октомври в "Офлайн кафе"  и пробвайте още от съвременните дизайни на родните ни създатели. Входът е безплатен.

"Приказка за Цар Салтан" очаква малчуганите н Кукления театър на 10 октомври от 10,30 и от 11,45 ч.

Всеки е чувал за великия руски поет Пушкин, но не всеки е чел неговата "Приказка за цар Салтан". Владетел на богата страна, горчиво измамен от сестрите на жена си и тяхната майка, обречен да не види сина си... Но да не разказваме сюжета. История, изпълнена със завист, измами, бедствия, но и с чудеса, с вълшебства. Приказка, разказана в мелодична рима, завършваща с най-голямата християнска добродетел – прошката.

Продължителност: 45 минути
За малчугани над 4 г.

SB-ACADEMY кани студенти в парк "Лаута"

SB-ACADEMY кани всички свои студенти на едно незабравимо преживяване. Нека посетим заедно Въжения парк на Лаута на 10 октомври в 12 ч. Очакваме ви пред парк-хотел Пловдив в 11:45 в спортно облекло. Нека да посетим места, които е трудно да откриете за себе си и да прекараме един прекрасен следобед заедно.

Женски футбол: Пълдин - Енко

Дамите от Пълдин и Енко излизат в пловдивско дерби в мач от 6-ия кръг на Женския турнир по футбол. Срещата ще се играе на 10 октомври от 15,30 ч. на стадиона в с. Труд.

"Майстори" от Рачо Стоянов ви очаква на 10 октомври от 19 ч. в Драматичния театър в Пловдив, Голяма зала.

Пиесата "Майстори" превръща историята за двамата дърворезбари Найден и Живко и тяхното съперничество за сърцето на Милкана в драма с антични размери. Красотата като вдъхновение и красотата като жертва е възелът на конфликта в тази класическа творба на Рачо Стоянов. За да се изправи зрителят пред вечния български въпрос – непременно кръвта ли е спойката на българския градеж; задължително ли е иконостасът на мъжа и твореца да е вдигнат върху женските сълзи и болка.

Пиесата "Майстори" е сред образците на българската драматургия, съчетава в себе си романтичната памет за Възраждането и съвременните колизии на националния ни характер. А вълшебният кавал на Теодосий Спасов ще ви омае.

За още пловдивски събития четете в новия Справочник на "Марица".

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?