Следвайте ни

Ако сте в Пловдив: 12 поети четат стихове

viber icon

Днес в 18 часа в Малката ​базилика на Пловдив официално ще бъде открито четвъртото издание на Международния фестивал на поезията „Орфей - Пловдив“. Той ще продължи до 15 май.

Тази година ще участват 12 автори от 10 страни: САЩ, Индия, Испания, Израел, Мароко, Румъния, Молдова, Северна Македония, Албания и България. За първия ден на проявата е предвидена промоция на  стихосбирката „Орфееви песни и други стихотворения“ от Хава Пинхас-Коен със специалното участие на авторката от Израел. Модератор е д-р Антон Баев. 

Мултиезичният сайт на фестивала www.orpheus-plovdiv.eu вече е обновен с творбите на почти всички участници в тазгодишното издание. Те са публикувани на роден език и в превод на български и на английски. В сайта ще откриете и Програмата за всички събития в тазгодишния „Орфей - Пловдив“ 2021.

Заради ситуацията с пандемията от COVID-19 организаторите от фондация „Пловдив ЛИК“ подготвят за втора година живо излъчване на двете основни фестивални събития - церемонията по откриването днес и церемонията по награждаването и финалното четене утре отново в 18 часа. Те ще могат да се гледат чрез live streaming поради ограничения брой места заради противоепидемичните мерки.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?