Следвайте ни

Златин Велев поема транспорта в Общинския съвет

viber icon

Бившият зам.-кмет по транспорт, а сега съветник от ГЕРБ  Златин Велев поема ръководството на постоянната транспортна комисия в местния парламент. Съставът на 11-те комисии беше избран на сесията вчера, като преди това съветниците са си поделили местата. 

Ексдепутатът Стефан Дедев /ГЕРБ/ застава начело на комисията по общинска собственост и стопански дейности.  Бившият директор на Общинския институт "Старинен Пловдив" Йордан Илиев /ГЕРБ/ е избран за председател на правната комисия.  Ангел Славов /ГЕРБ/, който доскоро беше шеф на Общинския инспекторат, оглавява бюджет и финанси в градския парламент.

Д-р Веселка Христамян /Демократична България/  ще ръководи комисията по здравеопазване и социални дейности, а собственикът на строителния хипермаркет "Рила" Иван Вичков /ГЕРБ/  - по екология и комунални услуги.

Комисията по образование, наука , вероизповедания и етнически въпроси е с шеф Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив". Стефан Послийски /ВМРО/ е на чело на култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения. Добромира Костова /Демократична България / стана председател на комисията по устройство на територията и жилищна политика, а Атанас Узунов /ГЕРБ/ - за младежки дейности и спорт. 

Деветчленна комисия ще се бори с корупцията. Честта да я оглави се падна на Ясен Михайлов /ГЕРБ/, който кара вече трети мандат в градския парламент. В първия мандат Михайлов беше начело на комисията за конфликт на интереси, а във втория - на "Антикорупция". 


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?