Следвайте ни

Златин Велев поема транспорта в Общинския съвет

Бившият зам.-кмет по транспорт, а сега съветник от ГЕРБ  Златин Велев поема ръководството на постоянната транспортна комисия в местния парламент. Съставът на 11-те комисии беше избран на сесията вчера, като преди това съветниците са си поделили местата. 

Ексдепутатът Стефан Дедев /ГЕРБ/ застава начело на комисията по общинска собственост и стопански дейности.  Бившият директор на Общинския институт "Старинен Пловдив" Йордан Илиев /ГЕРБ/ е избран за председател на правната комисия.  Ангел Славов /ГЕРБ/, който доскоро беше шеф на Общинския инспекторат, оглавява бюджет и финанси в градския парламент.

Д-р Веселка Христамян /Демократична България/  ще ръководи комисията по здравеопазване и социални дейности, а собственикът на строителния хипермаркет "Рила" Иван Вичков /ГЕРБ/  - по екология и комунални услуги.

Комисията по образование, наука , вероизповедания и етнически въпроси е с шеф Едуард Сарафян от "Кауза Пловдив". Стефан Послийски /ВМРО/ е на чело на култура, туризъм, евроинтеграция и международни отношения. Добромира Костова /Демократична България / стана председател на комисията по устройство на територията и жилищна политика, а Атанас Узунов /ГЕРБ/ - за младежки дейности и спорт. 

Деветчленна комисия ще се бори с корупцията. Честта да я оглави се падна на Ясен Михайлов /ГЕРБ/, който кара вече трети мандат в градския парламент. В първия мандат Михайлов беше начело на комисията за конфликт на интереси, а във втория - на "Антикорупция". 


Снимки от Наташа Манева

Валентина Йеремиева

Репортер /журналист/ екип "общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?