49

Здравко Димитров за поисканата му оставка от Борисов: Спасяваме важните проекти за Пловдив, не забъркваме бакии

Избран съм от пловдивчани, не назначаван, за да ми се иска оставка. Това искане ми идва като гръм от ясно небе. Ще обмисля в следващите дни какво да направя, заяви ексклузивно за "Марица" кметът на Пловдив Здравко Димитров, след като бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов му поиска оставката по време на партийна сбирка в хотел „Империал”. 

Дебатът за Пловдив трябва да се води с гражданите на Пловдив и в Общинския съвет, а не на партийни сбирки, коментира Димитров.

„Не съм забърквал бакии. От самото начало на мандата започнахме с много важни и трудни проекти като Водния цикъл, обектите по Региони в растеж, пробива под Гарата и бъдещето на Бетонния мост, които бяха фатално забавени от предшественика ми и вкарани в риск. Управлявам отговорно с всички сили и умения - мои и на екипа ми.

„Казусът със стадионите на Ботев и Локомотив не е мой или на Пламен Райчев. Всички искахме двата стадиона да се построят и всички бяхме наясно, че осигурените първоначално пари няма да стигнат. Някои хора обаче явно използват проблема с политически цели. Същото се случва и в дебата за Панаира. Аз имам план как да спася Панаира за Пловдив и то с дипломация, а не с войни”, каза още Здравко Димитров. 

„Имаме много важна работа за вършене, виждате на колко фронта се строи в Пловдив. Безотговорно ще е да оставим града на автопилот в този момент”, завърши кметът на Пловдив и уточни, че му трябват няколко дни, за да реши как да отговори на искането за неговата оставка и тази на заместника му Пламен Райчев.

Оцени новината

Оцени новината
4.4/5 от 8 оценки
4.4/5 от 8 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
127 коментара
Минаващ

Минаващ

10.02.2023 | 16:59

Гербавите уроди са всичките такива

Отговори
3 2
Гнусният пелтек

Гнусният пелтек

07.02.2023 | 13:15

Защо никой не иска да напусне голям пост, след като му се е,, осладил,,. по едър и дебел станал от Борисов, Пловдив,, разцъфнал,, като,, майска роза,, и как да попитам аз,, филанкишията бе,,... то се вижда как, 1000 строителни фирми, търсят парцели и строят, алтави сгради,, а куците по,, слепите и неоправени,, пътища как да вървят и карат,,, дупки,, и,, гърмят,, колите, като,, хлецнат,, вътре, оти темно и пълни с вода и са не види, много е лесно да въртиш оня стол,на,, бос,,....!?

Отговори
3 4
ЦЦвъ

ЦЦвъ

05.02.2023 | 15:55

Зико,не отстъпвай!

Отговори
10 0
Иван

Иван

05.02.2023 | 14:26

Някой хора пишат че на Зико жена му строила хотел.Това място си е на Зико от 20 години.Никой не пише за прогимназията Империал,за Каменица,за Зоопарка,за Колудрума.Зико бил виновен за всичко в Пловдив-не мисля.Тотев е виновен за всичко.Борисов нали е принципен,като говори за хотели и къщи.Коя фирма построи къщата на Тотев-спомняте ли си.Тотев окраде града,за това иска да слага друг кмет.Зико поизчисти си къщичката от утре.Преди 5 години така заплашваха кмета на Хасково,не беше удобен на Дилян Добрев.човека излезна корав за 1 ден махна хората на Делян Добрев.ЗИКО. ДРЪЖ СЕ-Много хора ти вярваме.

Отговори
20 9
N100

N100

05.02.2023 | 14:23

Ти знаеш че те избраха Пещерска и ИНСА !Те ти направиха кампанията и ти платиха масрафа за изборите!А тяхната Марица ти правеше безплатно PR a!Те знаеха за твоята бедна и продажна душа!Знаеха че за пари ще продадеш и душата си на дявола!Само за 3,5години Ти сътвори такива погроми и щети на бизнеса и хората ,че твоето “управление” ще се изучава като най -лошото в хилядолетната история на Пловдив!Ти подцени опонента си Тотев и той те довърши окончателно!Ако беше изпълнил обещанието си да му разкриеш всички далавери и кражби,сега щеше ти да си отгоре а не отдолу!Но пустата алчност и роболепие те унищожи тотално!С неадекватните си решения и некадърните си зам.кметове,Ти се превърна в жив политически труп и един много мразен човек за винаги в Пловдив!

Отговори
18 4
Б.Б.

Б.Б.

05.02.2023 | 12:25

Магаре да бях сложил магаре щяха да изберат

Отговори
15 2
За едно е прав Димитров-той е избран на избори,не е назначен,за да му

За едно е прав Димитров-той е избран на избори,не е назначен,за да му

05.02.2023 | 08:53

Се иска оставка.А че интригите ги е завъртял кръга на Тотев,с цел да го премахне,и това на всички ни е ясно.Здравко Димитров наистина наследи много тежко наследство от безумните грабежи на Тотев.И сега-предизборно,Тотю е пуснал в действие цялата си мощ на октопода!

Отговори
25 13
Гъбарко

Гъбарко

05.02.2023 | 07:24

Онбашията стартира предизборната кампания за местните избори. И рече, че сегашният не ставал, но видите ли предшественикът му бил незаменим кадър.

Отговори
24 6
Бойко Борисов поискa оставката на кмета на Пловдив, но не я получи

Бойко Борисов поискa оставката на кмета на Пловдив, но не я получи

05.02.2023 | 07:05

По време на среща със симпатизанти на ГЕРБ в Пловдив Борисов призова общинските съветници на ГЕРБ да намерят начин да упражнят нужния контрол върху дейността на кмета, ако Димитров не подаде оставка. Борисов настоява и за оставката на заместника на Димитров - Пламен Райчев. В явен опит да намали щетите за ГЕРБ преди предстоящите местни избори по-късно тази година, Борисов обясни, че кметът системно не се справя с работата си, като последното доказателство за това са протестите на футболните фенове на местните отбори "Ботев" и "Локомотив" заради проблемите със стадионите в града. "Този човек абдикира от дейностите си. Или е в болнични, или е в отпуск, когато има проблеми. Почтеното в случая и ангажиментът към партията е да си подадат оставките. Ние не правим стадион на ГЕРБ. Стадионът ще го направим - със или без кмет или зам.-кмет. Знам, че е много тежко преди избори да имаме такива отношения, но е честно към хората", каза Борисов. mediapool

Отговори
3 17
Прост човек

Прост човек

05.02.2023 | 03:20

Отивай си, толкова ли не разбираш колко си прост! Огледай се, разруши Пловдив. Ще те гоним!

Отговори
22 8

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?