Следвайте ни

Здравко Димитров: Въвеждаме електронна община и вадим заседанията на ЕСУТ на светло

viber icon

Задачата на кмета е да е диалогичен, да създава добра среда за развитие на бизнеса, който дава заплатите. Това става с инвестиции в инфраструктурата и открито управление, коментира Здравко Димитров, кандидат за кмет от ГЕРБ.

Ще работим така, че да не тормозим бизнеса. Ще въведем повече електронни услуги, ще извадим на светло всички дейности на общината, обществените поръчки и работата на ЕСУТ, който напоследък действаше малко като тайно общество.  

За да изградим прословутото обслужване на едно гише, е необходимо да свържем масивите на отделните институции. Признавам, че в момента администрацията е тромава и някои важни отдели не работят добре. Аз обаче ще променя това. Правил съм като областен управител и знам как да мотивирам администрацията да работи ефективно.   

Когато говорим за бизнес климата обаче, трябва да кажем, че нещата доста се преекспонират. Ако бизнес климатът е толкова лош, защо в челните класации на всички сектори от българската икономиката има поне по 2-3 пловдивски компании? Вижте транспорта, металургията, търговията с метали, строителството, хранително-вкусовата промишленост и т.н. Инвестициите в индустриалните зони край града растат всяка година. Опонентите ми ще кажат - да, но бизнесът инвестира в съседните общини. Не, те инв​естират заради Пловдив. Защ​ото, ако Радиново не се намираше на 5 минути от Пловдив, едва ли чуждите мениджъри на предприятията там щяха да се чувстват много

комфортно да прекарват вечерите си като редови жители на селото с мухите над чиниите и миризмата на тор и прасета. 

Така че - нека бъдем честни. Има много какво да се направи, за да подобрим бизнес климата, но не може всичко да се очерня. В тази връзка ще напомня, че през 2011 година инвестициите в Пловдив и областта са били 1846 евро на жител, а през 2018-а са близо 3000 евро. Същ​ата е тенденцията при Брутния вътрешен продукт на човек от населението. Така че нека не преекспонир ме с напразно говорене, а да работим. Тогава се вижда кой какво може.    

Имам добри планове за развитието на Пловдив. Ще подобрим работата на общината, ще я приближим до гражданите и ще направим много неща в инфраструктурата.

Важно е кметът на Пловдив да има подкрепата на правителството. Тук ще кажа, че Пловдив получаваше такава 8 години, защото въпреки всички справедливи критики на пловдивчани към екипа в общината в Пловдив беше свършена много работа и тя се вижда.

Освен това ние също имаме своите изисквания към бизнеса. Искаме той да е ангажиран, да помага за строителството на детски ясли и детски градини и сам да изгражда такива в индустриалните зони. Да строи паркинги за служебните си коли. И най-вече, повтарям, да създава такива производства, които дават високи заплати. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?