Здравко Димитров: Ще намеря от дарители пари за апаратура, не воювам с никого

Парите, необходими за закупуване на оборудване на общинските болници  "Св. Мина" и "Св. Пантелеймон" за лечение на пациенти с Covid-19, ще бъдат намерени, включително и от дарители. Това заяви кметът Здравко Димитров след като на днешната сесия на Общинския съвет оттегли предложението да се вземат от инвестиционната програма на Комплексен онкологичен център-Пловдив 600 000 лева.  Той обясни, че дарителите продължават да помагат на общината, като току що са осигурили над 200 колички за инвалиди.

"Аз не водя война с никого, не крада, не продавам болници, но няма да се поддам на манипулации. Оттеглих предложението, за да няма спекулации", заяви още Димитров.

Той предупреди, че ще пусне сигнал срещу медията, която позволи спекулация по повод на закупуването на апаратурата, използвайки манипулативно и изказване на шефа на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Авторите на материала не са взели коментар от Община Пловдив и от шефа на общинската дирекция "Здравеопазване" д-р Калин Калинов, което е в нарушение на журналистическата етика. 

Здравко Димитров припомни точните думи на ген. Мутафчийски на сутрешния брифинг в отговор на репортерски въпрос по отношение на  Пловдив.

Шефът на кризисния щаб заяви, че няма как парите за лекарствата и медикаментите на онкоболните да бъдат пренасочвани, защото те се превеждат директно от държавния бюджет.

В случая в Пловдив става въпрос за инвестиционната програма на КОЦ, създадена на базата на печалбата за годината. Цялата сума е 1,6 млн. и  е предназначена за закупуване на гама камера. Д-р Калин Калинов допълни, че въпросните 600 000 лева са щели да бъдат възстановени на Онкото след като се отмени извънредното положение.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
Мед. Сестра

Мед. Сестра

09.04.2020 | 16:49

Вероятно от всички общ.заведения ще "щипнем". Ще ни съкратят! Тогава кой ще работи, г- н Димитров? Г- н Кирчев, или Калинов?! Та той отдава приключи с лек.професия. Г- н Борисов, питайте сестра Ви как ще се почувствува след подобен Маскарад?!

Отговори
3 3
До Сестра

До Сестра

09.04.2020 | 18:45

А къде бяхте когато предишния кмет щипваше от целият град

Отговори
5 2
Linda Mark

Linda Mark

09.04.2020 | 15:51

КАК ВЗЕМЕ МОЯТ ЗАЕМ ОТ ТОВА ВЕЛИКА КОМПАНИЯ Здравейте, скъпи мои хора, аз съм Линда Макдоналд, в момента живея в Остин Тексас, САЩ. В момента съм вдовица с три деца и бях заседнала във финансова ситуация през април 2018 г. и имах нужда да рефинансирам и да платя сметките си. Опитах да търся заеми от различни заемни фирми, както частни, така и корпоративни, но никога с успех, а повечето банки отказаха кредита ми, не попълвайте плячката на онези хулигани там, които ги наричат ​​заемодател на пари, всички са измама, всичко, което искат, е вашето пари и вие добре не чувате отново от тях, те ми го направиха два пъти, преди да се срещна с господин Дейвид Уилсън, най-интересната част от него е, че заемът ми беше прехвърлен в рамките на 74 часа, така че ще ви посъветвам да се свържете с господин Дейвид, ако интересувате се от получаване на заем и сте сигурни, че можете да му го върнете навреме, можете да се свържете с него по имейл ……… ([email protected]) Без кредитна проверка, няма консигнатор със само 2% лихва и по-добри планове за погасяване и график, ако трябва да се свържете с която и да е фирма във връзка с осигуряване на заем без обезпечение, тогава се свържете с господин Дейвид Уилсън днес за вашия заем Те предлагат всички видове категории заем, които те Краткосрочен заем (5_10 години) Дългосрочен заем (20_40) Заем за медиен срок (10_20) Те предлагат заем като Заем за жилище ............., Бизнес заем ........ Дългов заем ....... Студентски заем .........., Заем за стартиране на бизнес Бизнес заем ......., фирмен заем .............. и т.н. Имейл .......... ([email protected]) Когато става въпрос за финансова криза и заем, тогава финансовият заем на Дейвид Уилсън е мястото, което трябва да отидете, моля, кажете му, че г-жа Линда Макдоналд ви насочва Успех ................... ....

Отговори
0 4
дии

дии

09.04.2020 | 15:35

Здравко, дайте пример ти и 9-те заместник кмета - дарете си увелечението на заплатите. Ама не само за 1 месец.

Отговори
6 1
Дидо

Дидо

09.04.2020 | 18:50

Месец януари той си дари заплатата на първото родено бебе в Пловдив! Месец Март си дари заплатата за борба с вируса!

Отговори
4 0
По порьчките ще ги познаете

По порьчките ще ги познаете

09.04.2020 | 15:01

Знаем ги дарителите, пардом грабителите.тези дето те назначиха за кмет

Отговори
4 4
Ченге

Ченге

09.04.2020 | 14:45

От кой бе зико.ОТ свинаря гергов, от румен козела ли, от пещерняците, от братя кисьови ли.все известни "герои". Ами после зики,що ще правиш?

Отговори
3 5

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?