Следвайте ни

Здравко Димитров пред "Марица": Целта е победа на първи тур

Ще надграждам над направеното, няма да руша екипи, структури и човешки съдби

Целта е ясна – победа на ГЕРБ в Пловдив на първи тур. Това заяви ексклузивно за „Марица“ Здравко Димитров, който преди броени часове получи официална номинация като кандидат за кмет.

Очаквам спортсменска предизобрна кампания с феърплей и сериозен дебат, насочен към хората и развитието на града. Всички сме пловдивчани и няма какво да делим. Познавам опонентите си и не очаквам нечестна игра, каза още Зико. Той настоя, че ще надгражда над направеното до момента в Пловдив, а то е сторено с усилията на всички хора от ГЕРБ, подкрепата на премиера Бойко Борисов и участието на бизнеса и гражданите. „Няма да руша екипи и структури, нито ще променям човешки съдби. Ще разчитам на целия експертен потенциал на администрацията. Естествено, всеки човек и политик има свои житейски и управленски идеи. В този смисъл ще има промяна, защото аз и Иван Тотев сме различни като хора. Нека обаче никой в администрацията не се притеснява от чистка. Не съм човек, който се занимава с интриги, и не страдам от чувство за лидерство на всяка цена или реваншизъм. Всички заедно трябва да работим за Пловдив и за пловдивчани“, каза още Здравко Димитров. 

Той уточни, че разчита на екипа си в Областна управа да продължи успешно започнатите проекти, защото те са много важни за целия регион и за Пловдив. Все още не е ясно кой ще го замества като областен управител, когато Здравко Димитров излезе в отпуск заради кампанията за местния вот. По отношение на номинациите за районни кметове и общински съветници Зико каза, че има свои виждания, но ще се съобрази с мнението на хората, които гласуваха на събранията по райони.  

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?