Следвайте ни

Здравко Димитров: Правителство ще има, ако надделее здравият разум

viber icon

„Ако надделее здравият разум, би трябвало да  има правителство. Не вървим към нови избори, защото оттук нататък ще има спирала, тъй като винаги ще има някой недоволен”. Така кметът Здравко Димитров отговори на въпроса на „Марица” каква е прогнозата му за управлението на държавата след парламентарните избори. 

Димитров подчерта, че ГЕРБ се представили добре на вота и са победители. „Искаше ни се да има повече избрани депутати в Пловдив. Гласовете ни са повече от трите определени мандата, но при разпределението на гласове те отидоха при други политически сили. Не забравяйте, че за пети пореден път ГЕРБ спечели избори, което не се е случвало в България, но явно хората искат промяна”, коментира кметът.

Градоначалникът счита, че важното е държавата да е стабилна и да вървят европроектите. Той припомни управлението на Орешарски, когато БСП беше на власт и когато бяха спрени фондовете. На нито един международен форум България не беше поканена. Отидоха само на една екскурзия във Виетнам – да открият ресторант, изброи Димитров. 

На въпрос  защо не е бил с  Бойко Борисов на Околовръстното шосе, Димитров обясни, че три-четири пъти се чували с премиера, но тъй като е бил извън Пловдив, са се разбрали, че ще се видят друг път. 

„Работата, която вършим с моя екип за Пловдив и с милиони левове привлечени инвестиции в общината, сама по себе си говори за управлението. Спазваме си ангажиментите, поети пред пловдивчани”, каза Здравко Димитров по повод на  коментарите на негови опоненти, че той е допринесъл  за по-слабия резултат на  ГЕРБ в Пловдив.

Като един от примерите кметът посочи завършената сграда на ДГ „Перуника” на ул. „Марагидик”, която изглежда като  в приказките. В предизборната си кампания Здравко Димитров беше обещал, че за четирите години от мандата му Пловдив ще има още 12 детски заведения. На половината от тях се работи, за останалите текат процедури, потвърди зам.-кметът по строителство Пламен Райчев. 

В ДГ "Перуника", която е основно ремонтирана, има шест групи с шест детски площадки в двора, физкултурен салон, плувен басейн, разказа Бончо Бонев, управител на фирмата-изпълнител "Парсек". Реконструкцията е направена по проекта на арх. Радка Стефанова с безвъзмездната помощ по ОП "Региони в растеж" и струва 2 438 000 лева без ДДС.  

Всички стаи в детската градина са в различни нюанси и комбинации и радват очите - жълто, розово, оранжево, резедаво, синьо.  Децата ще се отопляват с парно, а през горещите месеци градината ще се охлажда с чилъри.  В стаите и занималните вече са сложени мебели, в общината тече процедурата за доставка на кухненско оборудване на стойност 250 000 лева.

"Много се радваме, че за новата учебна година ще отворим детската градина и че е станала толкова хубава", коментира директорката на "Перуника" Адриана Терзиева. 

Снимки Франк Воща

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (8)

Барабата

Барабата

14.04.2021 | 09:12

Тези на снимката директно при бай Ставри

Отговори
3 0
мико

мико

12.04.2021 | 21:30

Абе пич, спри със свирчоците. Сега ти беше момента да удариш Тотю. Все пак той е лидер на ГРОБ за Пловдив. Отговорността за резултатите е негова.Наистина трябва да надделее здравия разум и да има служебно правителство.И тогава твоя голям приятел Боко........при бай Ставри.

Отговори
6 1
Бом бок

Бом бок

12.04.2021 | 18:02

Ти не си с такъв...-здрав разум.. Много си кротичък..къде са шебеците от локо???!!!

Отговори
8 3
Христо Иванов

Христо Иванов

12.04.2021 | 17:43

„Трудно започва да се очертава една нова, по-добра, по-голяма, възможна България.Това е една България, в която Бойко Борисов може да продължи с административния си, финансовия си и корупционния си ресурс да печели избори, но може да загуби властта. Това е ясен сигнал, че българите са готови да се освободят от страха на тази машина. Въпреки хаоса на ЦИК, плашенето и мачкането, излизаха и гласуваха“,

Отговори
8 3
Правителство ли??? Оляхте се от крадене.

Правителство ли??? Оляхте се от крадене.

12.04.2021 | 17:34

С кой да има правителство бе Здравко.С вас крадците ли? Никой не ви иска.

Отговори
10 3
РАБОТА! РАБОТА! РАБОТА!

РАБОТА! РАБОТА! РАБОТА!

12.04.2021 | 17:08

ПРИ герб ЗДРАВ РАЗУМ НЯМА.

Отговори
8 5
Оставка

Оставка

12.04.2021 | 16:49

И ти кмете трябва да си идеш ведно с ГЕРБ! Крайно време е лапачката да спре. Видяхме те как гледаше като мишка ат болницата ,когато шефа ти те изкара навън! Група от к ретени сте! Нищо повече!

Отговори
9 3
Benzema

Benzema

12.04.2021 | 16:36

Varela se tarkalq horata iznemoshtevqt. Varela se krie da kaja kak Zdravka stana Dani maina.? I s Valera I predi Varela Plovdiv maina se varna mnogo nazad.

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?