Следвайте ни

Здравко Димитров получи подкрепата на СДС в битката за Пловдив

viber icon

СДС застана официално зад Здравко Димитров като кандидат на ГЕРБ за кмет на Пловдив. В града сините имат кандидати за три районни кметства и листата за общински съветници. От партията обаче припознаха Здравко  Димитров като автентичния десен кандидат. „С това показваме, че десните се обединяват. България трябва да се управлява разумно, без популистки лозунги. Не сме имали дори и  миг колебание дали да подкрепим Здравко Димитров. За нас е важно Пловдив да има десен кмет и в негово лице го намираме“, заяви на пресконференция Илия Лазаров, главен секретар на СДС.

Той допълни още, че и президентът Петър Стоянов също застава зад Зико. „Изтерзаната седесарска душа в Пловдив така или иначе гласува за ГЕРБ“, добави водачката на листата на СДС в Пловдив Тони Симиджиева. Очаква се това да донесе на Димитров  5000 нови гласа. По време на срещата стана ясно още, че в новия Общински съвет представителите на автентичната десница ще работят за един успешен мандат за Здравко Димитров.

По думите на депутата от ГЕРБ Менда Стоянова подкрепата на СДС за Здравко Димитров е  логично продължение на рамковото споразумение, което беше сключено на национално ниво между двете партии още преди старта на предизборната кампания. Според нея консолидацията на всички десни формации трябва да се осъществи, защото те са сестрински партии и изповядват сходни програми и ценности.  "Пловдив винаги е бил от сините градове. Досега не е бил червен, като изключим Славчо Атанасов, който вкара БСП през задния вход. Славчо Атанасов на власт, означава БСП да управлява", добави Стоянова.

Здравко Димитров благодари за подкрепата на СДС и припомни, че от 1990 година насам Пловдив е известен като "синята крепост” на България. От думите му стана ясно още, че от първите дни след кандидатирането си е получавал лична подкрепа от старите седесари. "В приемната ми дойде жена и ми подари бюлетини на СДС от Великото народно събрание насам. Това е за музея“, допълни той.

Първата дясна партия в страната подкрепя официално  кандидатите на ГЕРБ за кметове в пет големи града - София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора.

Снимки Наташа Манева

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?