49

Здравко Димитров: Не се сърдя на Бойко, управляваме перфектно!

Не се сърдя на Бойко Борисов. Друг е въпросът, че това изявление щях да направя самият аз. Така кметът Здравко Димитров коментира днес пред медиите новината, обявена при последното посещение на Бойко Борисов на Колежа, че Пловдив ще има нов кандидат за кмет на местните избори догодина.

Градоначалникът, който беше на официално посещение в Турция, дойде на сесията във видимо добра форма и настроение, като използва няколко минути до началото й да размени по някоя дума със заместниците и съветници.

Здравко Димитров подчерта, че има още една година да управлява общината и предстои много работа. Той сподели, че преди време е провел разговори с Борисов, като мъжки му е казал, че няма желание да кандидатства за втори мандат. "Той се съгласи. Дали е редно в този момент да дава това изявление, не знам, бъдещето ще покаже. Но беше редно аз да го кажа. Животът продължава - приемете, че нищо не се е случило", отбеляза кметът.

 И обясни: "Причините са няколко - здравословни, ставам догодина на 60 години, 16 години съм в политиката и считам, че е редно да се даде път на млади хора. Няма да кажа лоша дума за Борисов и пак ще кажа: ГЕРБ е г-н Борисов и г-н Борисов е ГЕРБ. Ние всички в ГЕРБ светим с отразени светлини.  Това си е негово мнение, решил е и го е казал. Не се сърдя, няма за какво. Ние сме мъже. В крайна сметка сега ли ще го кажем или след пет - шест месеца, няма голямо значение." 

Кметът увери, че няма да се стигне до демотивиране на неговия екип, а и самият той добре си тежи на земята. "Нормално е всеки в дадения ресор да си носи отговорност и да работи както трябва. Поели сме ангажименти към Пловдив и ще ги изпълним, защото пловдивчани не са ни безразлични. Ще отстояваме позициите си, за да може гражданите да получат най-доброто", декларира Димитров.

На въпрос на "Марица" как оценява работата на администрацията през изминалите три години, Димитров категорично заяви: "Перфектни сме, перфектна работа - моя и на моя екип. В условията на война, катаклизми, инфлация, ковид криза, парламентарна - колко правителства се смениха, при това някои от тях проявиха недоброжелателно отношение към общините.... Не е лесно в такава ситуация да се управлява една община."

Кметът напомни, че през трите изминали години в Пловдив се случиха много неща - воден цикъл, в който тежък проект реконструкцията на Пречиствателна станция е най-големият екологичен обект, детски градини, ясли, спортни обекти, археология, започва изграждането на Южен обходен колектор, който изключително важен за Пловдив, строи се пробив под Централна гара. 

Запитан за кмета на "Тракия" Костадин Димитров, посочен от Борисов като евентуална кандидатура за кмет от ГЕРБ, Зико отсече, че не се занимава с партийно строителство. "Не очаквайте от мен подобни коментари. Аз съм редови член на ГЕРБ. По места си има ръководство и начин в нашите редици да се взимат решения. Всички районни кметове работят добре, нормално е всеки от тях да има желание да продължи, ако може - и като кмет на Пловдив. Самият аз съм бил районен кмет в "Западен"", коментира Здравко Димитров.

Категорично отрече, че между него и групата общински съветници от ГЕРБ има противоречия. "Не. Всеки си гласува по съвест и добрите решения се подкрепят, а кой как е гласувал, е за негова сметка", каза кметът.

Той посочи, че все още не е затворена вратата за пробива до Водната палата, за който предстои дискусия, и отбеляза, че задръстванията на кръговото вече са факт и в пиковите часове тапите започват от бул. "България", защото близо 4000 автомобила се насочват към колелото. От тях между 600 и 700  въртят в кръгчето, правят леви завои и отнемат предимство на всички останали, затова се получава натоварването на трафика в района на панаира и на моста, уточни зам.-кметът по транспорт Тодор Чонов.  

 "Години наред в Пловдив не са изграждани нови пътни артерии и кръстовища на две нива. Пробивът до Водната палата е едно от визионерските решения за разтоварване на трафика. И вместо да се строи, сега ще трябва някой да обяснява защо има задръствания и защо не сме предприели действия да ги няма. С пробива този проблем щеше да бъде решен, но не пожелаха и сега фирмата ще иска Общината да й плати неустойки. Това, че не го пише в договора, не означава, че по закон не могат да предявят иск", предупреди Димитров. 

По повод на идеята на Бойко Борисов за надстрояване на Панаирния мост, кметът заяви: "Който му е казал, че може, го е подвел. Няма как да стане".

Димитров изброи задачите за четвъртата година от мандата - бул. "Хаджи Димитър", подлез "Модър Царевец", Рогошко и Голямоконарско шосе. "В момента се проектира нов Бетонен мост, който преди няколко години беше отписан, но ние го запазихме. Надявам се, че от европейските пари, с които се финансира рехабилитацията на ЖП възел - Пловдив, ще се осигури финансиране и за Бетонен мост," коментира Здравко Димитров. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
19 коментара
Тоя

Тоя

11.11.2022 | 20:54

Оправи ли площада след пораженията от колелото и пързалката. Май не. Щото локвите са си там.

Отговори
10 1
Показателно

Показателно

11.11.2022 | 01:37

И този като ТИКВАТА нагло се самооценя! А ВСИЧКИ казват, че Зико не става за нищо. За съжаление това е поредния кмет - глип@к, който не знае за каво иде реч. Мандата свършва, а този все още не е осъзнал, че не кражбите са цел на упраавлението.

Отговори
20 2
Бай Ставри  те чака теб и тиквата

Бай Ставри те чака теб и тиквата

10.11.2022 | 23:30

Пътят по който вървиш ще води към него. И мамания е също.

Отговори
16 2
Бай става ли те чака теб и тиквата

Бай става ли те чака теб и тиквата

10.11.2022 | 23:27

Стягайте куфарите и двамата

Отговори
13 2
То остава и да се сърдиш на Бойко бе, Зико

То остава и да се сърдиш на Бойко бе, Зико

10.11.2022 | 20:07

Кмет те назначи , без да можеш едно изречение да довършиш докрай.И на Бойко и на всички беше ясно , че издишаш и за кмет не ставаш, ама Бойко искаше да угоди на дядо ти Николай.И след 8 годишния грабителски тайфун на Тотев, още загубени 4 години безвремие при тебе,ама лапането продължаваше.

Отговори
29 2
Няма добър избор на кмет ,ако е от Герб

Няма добър избор на кмет ,ако е от Герб

10.11.2022 | 19:46

Всички ще бъдат роби на Борисов! Какъв кмет е това??! Видяхме го и маминия и Зи! Не кметове , а кметски наместници на Борисов!Чолака ще бъде същия , че и по -зле.На Пловдив , вече не му трябва кмет с дистанционно в ръцете на Борисов от Герб.

Отговори
30 3
Разумен, умен

Разумен, умен

10.11.2022 | 18:21

Най-добрия избор за кмет на Пловдив е Р. Чолаков.

Отговори
1 32
аха ама

аха ама

11.11.2022 | 15:54

На Пловдив му трябва действен кмет , а не лаладжия......Чолаков какво направено има зад гърба си досега ??

Отговори
8 0
Карина

Карина

10.11.2022 | 15:12

Бай Ставри Ви чака, целия ГЕРБ!

Отговори
33 5
Минаващ

Минаващ

10.11.2022 | 15:09

Боко гнусната тиква и Зико слабоумният крадец. Каквото ви заповяда Пеевски, това ще правите май.

Отговори
38 9
Коментар

Коментар

10.11.2022 | 14:55

Зико се умори от успехите си и иска да си почине.

Отговори
38 3

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?