Здравко Димитров: Съветниците да не забравят кой ги е изпратил в местния парламент

Първата задача след изборите е Общинският съвет да си избере подходящ председател, който може да налага добър тон на говорене и да създава условия за ползотворна дискусия и ефективна работа. Защото именно Общинският съвет е мястото, където трябва да се води големият дебат за Пловдив. 

Надявам се новият Общински съвет да влезе наистина в ролята си на важен орган на местното управление. Въпреки някои справедливи критики към работата на сегашната администрация, над 90 процента от предложенията в дневния ред на сесиите в отминаващия мандат идваха от кмета и неговите заместници. Това показва, че самите общински съветници не са били много активни. Искам това да се промени. Общинският съвет трябва да се отвори към гражданите. Ще възстановя онлайн предаването на сесиите, за да виждат хората какво работят общинските съветници, как дебатират и как гласуват.

Освен кмета, и председателят на Общинския съвет трябва да има своя приемна. А съветниците да не забравят, че са изпратени в местния парламент като представители на гражданите. Трябва да се срещат и да говорят с тях през целия мандат, а не само от избори на избори. Тогава и те ще знаят как живее градът и кои са важните неща, по които трябва да се води дебатът.

Надявам се да имаме реално работещ Общински съвет с ангажирани и будни хора. Смятам, че именно ГЕРБ може да осигури мнозинство, което да създаде условия за ефективна работа.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?