Следвайте ни

Здравко Димитров: Гергов е меценат и дарител с голямо сърце

viber icon

Бойко Борисов ще поведе ГЕРБ към поредна изборна победа, а изключеният от БСП бизнесмен Георги Гергов е меценат и дарител с голямо сърце. Това каза кметът на Пловдив Здравко Димитров в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита” по Радио К2.

Градоначалникът увери водещата, че вече е здрав и в добра кондиция след прекарания коронавирус и призова хората да се вслушат в мнението на медиците и експертите за мерките срещу пандемията.

По отношение на насрочените за 4 април парламентарни избори, Димитров обясни, че в петък Изпълнителната комисия на ГЕРБ е утвърдила процедурите и правилата, по които ще бъдат номинирани партийните кандидати за депутати. Този път те са малко по-различни по отношение на гражданската квота. Кметът добави, че е убеден, че

ГЕРБ отново ще бъде първа политическа сила и ще има успех на предстоящите избори

„Дай Боже да е така, но да Ви попитам, дали Бойко Борисов с натрупания опит, горчив и понякога приятен, има достатъчно добра кондиция да ви поведе към поредната четвърта парламентарна победа?“, попита водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори: „Бъдете сигурна в това!“.

Попитан как ще коментира изключването от БСП на пловдивския лидер на социалистите Георги Гергов, кметът обясни,   че още при създаването на ГЕРБ Бойко Борисов е дал инструкции да не се бъркат в работите на другите партии. Тогава премиерът е направил аналог с месенето в работите на чужди семейства – когато се бъркаш, все ти си виновен. 

„Не ми е работа да се бъркам в работите на БСП, но за г-н Гергов като човек мога да кажа, че в началото на пандемията изследванията ни за ковид се носеха в Стара Загора и когато аз призовах, че трябва да се направи референтна лаборатория, той пръв откликна и даде пари. И не само това. Гергов е дарител на църкви, в момента се строи църква „Св. Климент Охридски“ в район „Западен“, първата от 40-50 години, за нея той дари пари. С военните, когато трябваше да организираме залата за пандемията, той дари безплатно преградите от панаира. Така че

за него мога да говоря като човек и меценат, а що се отнася до политическите боричкания в БСП – нямам право да коментирам

и не ми е приятно за други партии да говоря! Пак казвам, като човек Гергов застана по време на кризата, след това дари и други неща на болниците. В Пловдив има и други богати хора, но не откликнаха всички. Чрез ефира Ви искам да благодаря, ние направихме един фонд за дарения и доста хора откликнаха, показаха, че имат големи сърца и един от тях е г-н Гергов“, каза пловдивският кмет. И добави, че наскоро са дарени 40 000 лева за изграждането на кислородната инсталация в болница „Св. Мина“.

Димитров пожела на Гергов, който в момента се лекува от коронавирус, както и на всички болни бързо възстановяване.

Градоначалникът обясни, че Икономическа зона „Тракия“, която осигурява над 74 000 работни места, в момента се развива много добре, като по време на пандемията са затворили много малко предприятия.

По отношение на бюджета на Пловдив Здравко Димитров обясни че ще бъде същият като миналата година. Той продължи, че за съжаление нямат нужната събираемост. Направени са доста отстъпки на бизнеса, три месеца в разгара на пандемията не са били събирани различни такси. 

„Длъжни сме да се справим,

ако трябва някой инвестиционен проект ще отпадне, но не можем да спрем развитието на град Пловдив

Обърнах внимание на общински съветници, на районни кметове, че сега е моментът да се тегли заем и тези важни инфраструктурни проекти да бъдат финансирани. В момента условията са изгодни, има 3 години гратисен период и плащане за 25 години. Това е единственото правилно решение! Ако искаме да вървим напред, ако искаме нещо да се случи в град Пловдив по-бързо и да работи поколения напред, това е начинът! Ако чакаме на бюджета, едва ли ще се случи, а кога ще се случи е друг въпрос!“.

В отговор на въпрос на Беновска  Здравко Димитров обясни, че въпреки кризата с пандемията през миналата година инвестиците в Пловдив са около 220 милиона лева. Стартиран е водният цикъл, който много време се е бавел. През 2021 г. ще има нови инвестиции. Започва изграждане на пречиствателна станция, както и довършването на стадионите на двата пловдивски футболни клуба.

„Така че животът не е спрял, дори в условията на пандемия. Успяхме да спасим проекта за Небет тепе, две детски градини, инфраструктурни проекти за 38 милиона лева, това в последните дни на 2019 г. Не мога да не изкажа моята благодарност на екипа, с който работя и на всички хора, които са помогнали това да се случи!“, заяви Димитров.

„Финални думи, какво непременно искате да кажете на хората?“, попита в края на разговора водещата Илиана Беновска. Здравко Димитров отговори: „Да бъдем добри и усмихнати, но на първо място да сме здрави! Винаги съм казвал, че трябва да си прощаваме, няма безгрешни хора, но за да имаме възможност да грешим или да правим хубави работи, на първо място трябва да сме живи и здрави! Когато изгубим здравето, тогава ставаме по-мъдри и разбираме какво притежаваме. Така че на всички слушатели, на всички българи пожелавам да сме живи и здрави, по-бързо да премине тази пандемия!“.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (34)

Тошо канара

Тошо канара

25.01.2021 | 18:09

Здравко не прави такива грешки бе пич.Гласувал съм за тебе.Не ме разочаровай.

Отговори
5 0
Знаещ

Знаещ

24.01.2021 | 11:15

Здравко,трябваше да кажеш"Гергов е меценат, дарител и крадец /като мен/ с голямо сърце"

Отговори
12 1
Тоширо Мифуне

Тоширо Мифуне

23.01.2021 | 21:58

Кмете съзнаваш ли,че днес си направи публично и ритуално харакири.

Отговори
14 1
Получихме изпечени моше.ници и кра.дци

Получихме изпечени моше.ници и кра.дци

23.01.2021 | 21:14

Гласувахме за Здравко и получихме оная зм..ия със сменените имена дето фалш..ифицира изборите,пра.сето гергелан ,отново мам.иния и бид.оните и тютюците в наследство.

Отговори
16 1
Мърцина - Животно, умряло, без да може да се използва месото му

Мърцина - Животно, умряло, без да може да се използва месото му

23.01.2021 | 20:58

Гласуваш за Здравко, получаваш гр@нясал бекон

Отговори
15 1
345

345

23.01.2021 | 20:13

Абе гербаджии,неможахте ли да си изберете по-прост кмет? Този баскетболист само като му видиш физиономията и как се гърчи пред Борисов ти става ясно какво безгръбначно е.

Отговори
33 1
д-р Станчева

д-р Станчева

23.01.2021 | 19:02

Кмете , прочети и ти някоя полезна книжка да не правиш такива неадекватни изявления.Например "Фермата на животните" от Джордж Оруел.Там главният персонаж е прасето Наполеон.Ей такъв екземпляр в момента хвалиш. Нелеп си и сриваш авторитета на кметската институция.Но след тайфуна Тотев вилнял над Пловдив ,моралния и упадък е на дъното.С подобни на твоето изявление вече се копае и дъното.Умишлено не се обръщам към Вас след подобна проява с уважителното "Вие"

Отговори
18 3
NO COMMENT

NO COMMENT

23.01.2021 | 18:31

Не те е срам Здравко .С крадени от нас пари и аз ще бъда голям дарител и меценат.Ина мен да ми подарят 43 милиона за 2 декара дупка вьв Варна. На цени за квадрат по-високи от лондонското сити и Лас Вегас ,о-ооооо какъв дарител само ще бъда.

Отговори
28 1
избирател

избирател

23.01.2021 | 16:29

От понеделник портрета на прасето в кабинета ти Здравко!Да те вдъхновява шопара му с шопар.

Отговори
19 3
БАЙ СТАВРИ

БАЙ СТАВРИ

23.01.2021 | 16:03

Прав е Зико, чичо Гошо наистина е щедър с крадени пари, с голямо сърце , но малко мозък , но също така забравя да каже , че е и фамилен приятел и може би съдружник.

Отговори
25 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Никотинът е естествена съставка на тютюна. Кое твърдение е правилно?