Следвайте ни

Здравко Димитров благодари на Спортното за летящия старт в живота СНИМКИ и ВИДЕО

viber icon

70 години успехи в спорта или един цял живот - така накратко изглежда историята на Спортното училище "Васил Левски" в Пловдив. Школото на шампионите отпразнува тази вечер тържествено своята 70-годишнина. Негов възпитаник е и кандидатът за кмет на Пловдив от ГЕРБ Здравко Димитров. Именно то му е дало летящия старт в живота и е възпитало така ценните за един политик качества като отговорност и търпение.

 "Искам да изкажа моите благодарности към учителите си, към всички тези, които бяха в основата на успеха ми в училище. Искам да изкажа благодарност и към треньорите и всички, които бяха в основата на успехите на училището. Всички тези, които прославиха България по света. Разковничето на успеха се крие в приемствеността между млади и големи, между шампиони и прохождащи спортисти. Ако трябва отново да избера своето училище, пак ще бъде СУ "Васил Левски". Който успее в това училище, ще успее в  живота. Пожелавам ви успех."

Така Здравко Димитров поздрави училището, в което е изживял най-свидните си моменти, своите бивши учители и съученици. 

Спортист номер едно на Пловдив Стефка Костадинова също ​дойде на юбилея и наблюдава празничната програма от първия ред до Здравко Димитров. „Днес е празник не само за Пловдив и нашето спортно училище, днес е празник и за цяла България, защото нашите имена са записани със златни букви в съкровищница на спортната история на България. От всички вас светът научи за малък Пловдив и за нашите талантливи колеги. От всички вас свет​ът чу българския химн“, каза председателят на БОК.

Честването на юбилея започна под звуците на химна на училището и продължи с изпълнения на танци от настоящи негови възпитаници.

Примата на родната художествена гимнастика Мария Петрова, Николай Бухалов, Ваня Гешева, Асен Златев и още много изтъкнати спортисти, прославили България, също уважиха 70-годишния юбилей. Празникът завърши с обща снимка на шампионите от европейски, световни и олимпийски първенства. На сцената бяха поканени всички бивши директори на училището и треньорите на златните медалисти.  

Яница Марова

Яница Марова

Репортер-редактор - екип "Общество"

Яница Марова е завършила славянска филология с полски език. Работила е в Агро ТВ, Европа, BiT и вестник „Монитор“. В екипа на „Марица“ е от април 2019 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?