Следвайте ни

Започва проверка на Транспортния проект

viber icon

Започва пълна проверка на всички дейности по Транспортния проект. Това съобщи заместник кметът по транспорта Тодор Чонов на среща със сдружение „Бизнесът за Пловдив“.  На 10 кръстовища се проектират допълнителни секции, които да освободят десните ленти без колизия с пешеходците. Прецизират се и левите завои. Пътна полиция ще патрулира и ще присъства в Центъра по градска мобилност. Започнал е и преглед на всички пешеходни пътеки в града. Тези, които са около училища и детски градини, ще бъдат осветени и обозначени със светещи знаци, допълни бързите мерки за облекчаване на трафика и безопасност Тодор Чонов.

Членовете на бизнес сдружението, в което влизат 32 от най-крупните пловдивски компании, се срещнаха официално с кмета Здравко Димитров и екипа му в късния следобед вчера. „В наше лице вие намирате и партньор и коректив, защото целта ни е една – пловдивчани да живеят все по-добре и градът ни да развива огромния си потенциал“,  каза Атанас Рогачев, председател на „Бизнесът за Пловдив“.

„Диалог винаги ще има, ние мислим в една посока. Може да спорим, но винаги ще вземаме най-добрите решения за хората“ – обеща кметът Здравко Димитров. Той подчерта, че като областен управител познава проектите и идеите на Сдружението. „Разчитаме на вашата експертиза и затова ви каня да се включите във всички Обществени съвети, които създаваме,за да е прозрачно управлението ни.“, допълни той. 

Мениджърите на големите пловдивски компании поставиха въпроса за публична финансова политика и контрол върху разходването на общинския бюджет. Заместник кметът Илия Кирчев представи идеята си за разширяване на обхвата на електронните услуги.

Вяра Порязова

Вяра Порязова

Журналист - екип "Бизнес"

Вяра Порязова е завършила „Макроикономика” в ПУ. Има 2-годишна специализация по „Икономическа и политическа журналистика” към ФИСН в ПУ и курс към „Европейски стандарти в медиите”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?