Следвайте ни

Зам.-кметовете на светло: Държиков къта 89 000 лв. в банка

viber icon

89 000 лв. е вложил в банка през минала година зам.-кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Произходът им е посочен в графа "продажба на наследствен апартамент", наем, заплати, но не става ясно от кой от трите ги е получил. Иначе наличните парични средства, които е декларирал само от заплати, са 500 лв. Трудовите доходи, които е заработил, са 27 663 лв., а от странична дейност - 2700 лв.

Новият зам.-кмет по обществен ред Йордан Ставрев не е придобил движим или недвижим имот след назначаването си, видно от декларацията му, подадена на 1 юли 2019 г. Бившият полицай встъпи в длъжност в средата на юни.   


Ставрев е собственик и управител на фирма "Вайс Консулт 63" ЕООД. Едноличното дружеството е с разнородна дейност - от търговия до строителство и интериорен дизайн. Той и съпругата му обслужват ипотечен кредит за покупка на жилище.

В същото положение е и Георги Титюков, зам.-кмет по спорт, младежки дейности и социална политика. Семейството му изплаща ипотека, по която остават още 35 000 лева

Заместник-кметът Стефан Стоянов с ресор “Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" е посочил в декларацията си, че няма нищо за деклариране.

Мария Петрова

Мария Петрова

Журналист - екип "Бизнес"

Мария Петрова е ръководител на екип "Бизнес". От 2006 г. работи във вестник „Марица“. С награди от посолствата на USA и Ирландия и приз Зелено перо.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?