46

За първи път от години: БСП-Пловдив влиза с пълна листа в битката за депутати от града, най-младият е на 21

БСП-Пловдив влиза с пълна листа от 22 кандидат-депутати за първи път от поредица избори насам. С това се похвали водачът на листата за града Кристиан Вигенин пред журналисти по време на регистрацията в 16-та РИК, предаде репортер на "Марица". Той посочи и че в пловдивската листа е най-младият кандидат на "БСП за България" - Ангел Рангелов, на 21 години.



По думите на Вигенин, внесената пълна листа е ясен знак, че организацията в Пловдив се възражда, че има интерес към това, което червените са направили и ще правят. "Вярвам, че ще направим силна и позитивна кампания, с много срещи. Тя ще стъпи на две неща – първо, на успехите, които имаме в управлението досега – силната социална политика, пенсиите, доходите, подкрепата за младите. Всички, което успяхме да направим за тези няколко месеца в управлението. И второ, ще стъпим на това, което предстои - да продължим тази политика. Искаме да затвърдим тази нова философия на управление на държавата, в която проблемите на хората са на първо място и управлението подкрепя тези, които са в нужда. Това е нещо различно, от години не се е случвало и мисля, че хората ще го оценят", посочи Вигенин.  

Той не пожела да коментира към колко мандата се цели БСП-Пловдив, но каза, че очаква по-добър и по-силен резултат в сравнение с предишните избори. "Смятаме БСП в национален план, и тук в Пловдив, да върви нагоре", подчерта водачът на листата в града под тепетата. Вигенин смята, че участието на БСП във властта е предимство по отношение на предстоящия вот. "Всяка една партия участва в избори, за да представи своите виждания за управлението и да ги реализира чрез него. Ние нямаме основания за притеснения, защото в тези месеци във властта БСП показа, че може да управлява и да реализира ангажиментите, които поема пред хората. Всяко управление носи негативи, но ако теглим чертата – БСП само за 7 месеца успя да реализира много голяма част от ангажиментите, които поехме в миналата кампания. включително и тук пред пловдивчани. Има още много какво да се направи.

 



В тази кампания, освен националните ангажименти, ние ще представим нашите виждания и за развитието на град Пловдив, свързани с инфраструктурата, спорта, трафика. Неща, които не изискват много средства, но тяхната реализация ще подобри значително условията на живот в града. Смятам, че наред с големите национални въпроси, ще се опитаме във всяка една област да направим така, че големите проекти да бъдат реализирани. Когато спрат кражбите, когато се фокусираме върху по-важните за хората неща, намират се и пари, намират се и начини да бъдат реализирани. Убеден съм, че в следващото управление БСП ще има по-голямо влияние, отколкото досега. А това означава по-голяма стабилност на управлението, ясен план за действие и ясни резултати, и то бързо постигнати", подчерта Кристиан Вигенин. 

Той посочи, че БСП ще открие официално кампанията си за града и областта на 4 септември в местността Копривките. Там ще участва Корнелия Нинова, както и водачи на листи от съседните региони.

Най-младият депутат в редиците на БСП Ангел Рангелов разказа за себе си, че е студент по туризъм, потомствен социалист. "Надявам се да постигнем всички заедно по-добро бъдеще за младите особено. Имаме нужда младите отново да се завърнат в България и да разберат, че думата "българин" не е обидна", заяви той. 

Ето и пълната листа с кандидати за Пловдив-град:

Кристиан Вигенин 
Иван Петков
Георги Йорданов 
Костадин Палазов
Наум Китанов
Иван Цанов
Златомир Дьовленски
Николай Иванов
Румен Григоров
Иван Върбанов
Йовка Златева
Милена Колева
Румен Василев
Георги Тотков
Мариана Узунова
Васил Китанов
Николай Маринов
Петър Бояджиев
Мими Тошева
Росен Цолов
Ангел Рангелов
Ердуан Файтин


Снимки от Наташа Манева

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
dii

dii

30.08.2022 | 13:19

Мина ви времето.От тук нататък само надолу. Ако и на Русия й свършат парите да спнсорират червени идеи, глупости, влияние и да правят мизерии съвсем ще изпаднете в небитието.

Отговори
2 2
да, де!

да, де!

30.08.2022 | 15:32

ама още пълниш гащите от БСПто!

Отговори
0 2
dii

dii

30.08.2022 | 17:21

Явно съм седнал върху теб

Отговори
1 0
К.И

К.И

30.08.2022 | 13:09

Миналата година 9 процента, тази 5 процента и много поздрави.

Отговори
5 0
Гергов

Гергов

30.08.2022 | 13:03

Този недоносеният до Вигенин кой е?

Отговори
6 0

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?