Следвайте ни

Йордан Иванов: "Демократична България" има ясна програма

viber icon

Мнозинството в парламента ще реши дали ще бъде гласуван вотът на недоверие към кабинета „Борисов – 3”., но това правителство е изчерпано, във фактическа оставка е и трябва да се превърне в юридическа. Дали това  ще стане чрез оставка на министър – председателя или на целия кабинет, е без значение, заяви за "marica" Йордан Иванов, лидер на ДСБ в Пловдив и  общински съветник от Демократична България".

 Йордан Иванов  парира   твърденията на опонентите от управляващата коалиция, че протестите нямат ясни цели, които да си поставят с исканата от тях смяна на управлението. Не е работа на протестиращите да готвят програми за управление – навсякъде в демократичните държави това е ангажимент на политическите партии. Виждаме, че много партии се опитват да яхнат протеста, но състезанието се прави на изборите, където се предлагат програми, отбеляза общинският съветник. 

 Той подчерта, че Демократична България има ясна програма, която предлага  промени във Висшия съдебен съвет,  електронно гласуване, механизъм за граждански инициативи   - над 10 000 граждани да могат да внасят законопроект в парламента, механизъм за индивидуално сезиране на Конституционен  съд , което до днес  е невъзможно. Това е само част от програмата ни и  ние подробно  ще я представим на изборите, увери градският лидер на ДСБ.

Съветникът от Демократична България е категоричен, че правителството трябва да си подаде оставката. Протестите стават все по-мощни и по-силни  и според мен те ще успеят – това е волята на повечето граждани, каза още Йордан Иванов. И посочи, че протестът, организиран  миналия четвъртък в Пловдив, беше  много по-масов  от протеста срещу кабинета „Орешарски”.  В него участваха над 10 000 човека. 

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

коментиралите олигофрени нямат полезен ход, пътници са заедно с КОЙ

коментиралите олигофрени нямат полезен ход, пътници са заедно с КОЙ

23.07.2020 | 15:11

гнусната червенокафява марица е докарала лайняните си армии от тролове да дрискат по страниците и..нищо ново, но всички куманизи и, ченгета , гербоци и кръволоци ше висите по стълбовете , скоро

Отговори
0 0
Десен

Десен

21.07.2020 | 22:00

Лидерът на ДСБ е по известен като Данчо педе**са. Само филми му са в главата, само мисли как да си вдигне цената, ама никой не го иска.

Отговори
4 2
Павката

Павката

21.07.2020 | 08:47

Демократична България с поредните празни приказки и фалшиви обещания, които са неизпълними.

Отговори
2 2
Красимира

Красимира

20.07.2020 | 22:05

Къде е тази ясна програма? Аз единствено чувам само как анатемосват Пеевски и Борисов и трябвало да ги свалят. Никакви идеи за управление нямат.

Отговори
2 2
Стефан

Стефан

20.07.2020 | 19:17

Демократична България освен да правят циркове, нямат нито програма, нито яснота какво правят

Отговори
3 2
Бургас

Бургас

19.07.2020 | 20:30

ТИКВАТА трябва да бъде пратен в Аушвиц!

Отговори
2 5
irinka

irinka

19.07.2020 | 19:20

Това момче ще не се разсърди на Дневник и телевизията на БКП че не отразиха многомилионния протест в Пловдив?

Отговори
4 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?