Следвайте ни

Всички на площада! Откриваме с "Делю" и класически оркестър

Силви Вартан ни поздравява като Европейска столица на културата с видео до кмета

Валя Балканска ще даде началото на Европейска столица на културата тази вечер с космическата "Излел е Делю хайдутин". Инициативата стартира официално днес с грандиозно шоу на бул. "Цар Борис III Обединител". Старт на церемонията в 19 часа ще даде Теодосий Спасов с новата си "Импровизация на кавал", създадена специално за "Пловдив 2019". Програмата завършва с Валя Балканска, която ще изпълни "Делю" в съпровод на гайдаря Петър Янев и класически оркестър.

Пловдив вече получи първия си официален поздрав като домакин на ЕСК. Той дойде с видео до кмета от Силви Вартан. „Днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези културни съкровища. Желая ви добра и щастлива година, изпълнена с успехи! И се надявам да се видим скоро в нашия любим Пловдив“, казва в своето обръщение Силви Вартан.

До последно организаторите не бяха наясно дали премиерът Бойко Борисов ще дойде в града за церемонията по откриването. В Пловдив обаче ще бъде вторият човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. Шефът на парламентарната група и зам.-председател на партията идва в града още сутринта. В 11 часа Цветанов ще има среща с актива на ГЕРБ-Пловдив област. На събитието, което ще се  проведе в хотел „Империал“, ще присъстват народните представители от ГЕРБ-Пловдив област, областният координатор Георги Мараджиев, общинските ръководители и кметове. След това Цветанов ще отиде на Римския стадион, където ще разгледа изложбата „Изкуството на свободата. От Берлинската стена до уличното изкуство“.  Председателят на парламентарната група на ГЕРБ ще е сред официалните гости на церемонията по откриването на Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г.

Анкета

За какво бъдеще на Пловдив трябва да работи новият кмет?