3906

Владимир Темелков се срещна с търговския съветник на гръцкото посолство

Сътрудничество между Община Пловдив и посолството на Гърция в сферите на образованието, екологията и земеделието обсъдиха заместник кметът по образование, европейски политики и бизнес развитие Владимир Темелков и пълномощният министър по икономически и търговски въпроси Димитриос Михас. Той с радост отбеляза, че много гръцки компании участват в тазгодишното издание на международното земеделско изложение АГРА в Пловдив и изяви желание повече български фирми да бъдат представени на Международния панаир в Солун.

„В Пловдив имаме много добри университети, произвеждащи кадри, от които пазарът се нуждае. Ранното кариерно ориентиране на учениците е изключително важно, за да могат те да изберат най-подходящата за тях специалност. Затова дуалното обучение и професионално образование са сред приоритети на Община Пловдив в този мандат“, посочи Владимир Темелков.

Димитриос Михас сподели, че на миналогодишното издание на изложението в Солун България е била почетен гост. По време на експото българска компания, произвеждаща технология за дронове, е спечелила договор за пренос на големи товари до 300 кг. от Кавала до островите Самотраки и Тасос. По думите на търговския съветник това е български продукт, който няма аналог.

Тази година в Гърция ще се състоят две големи технологични изложения като Михас отправи покана към представители на общината и пловдивски фирми да вземат участие в тях. 

По време на срещата беше обсъдено още и задълбочаване на партньорството между Пловдив и побратимения му гръцки град Солун. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?