49

Виолета Комитова повежда "Български възход" в Пловдив област

Бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова е водач на листата с кандидати за народни представители в Пловдив-област на коалиция "Български възход". Това обявиха част от кандидатите при внасяне на листата в Пловдив-град, предаде репортер на "Марица".


Доц. д-р архитект Виолета Колева Комитова завършва образователна степен магистър по архитектура през 1980 г. в УАСГ, София.


Доц. д-р Комитова има редица професионални специализации, между които в Университета Де Монтфорт в Лестър, Великобритания през 1994 и 1996 г., в Университета на Източен Лондон през 1999 г. и в Училището по архитектура в Дъблин, Великобритания през 2000 г.


В професионалния си път се развива в областите на строителството, инвестиционните проекти, урбанизма и градоустройството, европейски проекти по програмите ФАР, Темпус, Еразъм-Сократ, ПРСР.


Членува в Съюза на архитектите в България, в Камарата на архитектите в България, в Международния съвет за изследвания и иновации в сгради и строителство, Работни комисии W63 (Affordable Housing) и W96 (Architectural Management).


Владее английски и руски език.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?