4232

Вицепрезидентът Илияна Йотова в Пловдив: Още не знам дали ГЕРБ иска да прави правителство

Все още нямам за себе си отговор дали ГЕРБ иска да направи правителство или ще ходи на избори. Това коментира вицепрезидентът Илияна Йотова пред журналисти в Пловдив, предаде репортер на "Марица". "Очевидно желание на всички нас е да има стабилно правителство, защото това е добро за България в този момент, но в първата политическа сила има някакви колебания, ако човек съди по изявленията, които вие, медиите, предавате", каза Йотова. 

Вицепрезидентът коментира и отказа на държавния глава Румен Радев да участва в срещата на върха на НАТО. "Не мога да коментирам този въпрос по съдържание, защото не познавам текста на министерското решение. Не зная дали някой друг го познава, освен самите автори на този текст. Според мен трудността възникна от това, че в момента ние имаме служебен кабинет, за който президентът на страната не носи отговорност, според последните конституционни изменения, както и Народното събрание. Има позиция на Министерския съвет, която трябва да стане достояние на всички и да получи своите санкции. Не съм наясно каква ще бъде позицията, която ще бъде защитавана във Вашингтон. Ние сме парламентарна република. Това са изключително важни решения, преломни решения, които ще бъдат взети на тази среща във Вашингтон. Сериозен е градусът на напрежение и не е сериозно ние да не бъдем запознати с тази позиция", коментира още Йотова. 

По думите й, се е подходило несериозно към участието на България на срещата във Вашингтон. "Това съмнение, което беше създадено дали ще ходи президентът, дали трябва да ходи той или министър председателят. Само си представете как изглеждаме в очите на нашите партньори. Изглеждаме като периферна държава. Трябва час по-скоро да имаме стабилно правителство, за да се сложи край на тези експерименти. Обидно ми е, че се поставяме в тази ситуация ние самите, а не някой отвън. Надявам се всички да видим какво пише в този текст и защо има резерви да бъде представен пред НС. Ние, като българи, трябва да знаем с каква позиция отива българското правителство на тази толкова важна среща", категорична е Йотова. 



Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Подкрепяте ли въвеждането на зони с ниски емисии в Пловдив?