Вицепремиерът Дончев разкри кога кабинетът хвърля оставка

Щом гневът е толкова голям, не може да бъде пренебрегван, категоричен е той

Вицепремиерът Томислав Дончев коментира горещата политическа ситуация и призна кога кабинетът може да хвърли оставка. „Има и междинен вариант - например оставка на кабинета в края на месец септември. Така Народното събрание ще приеме всички важни закони, за да влезем подготвени есента”. Това заяви Дончев в предаването „Здравей, България” по Нова тв.

„За нас няма лесен избор. Ако подадем оставка, ще разочароваме всички хора, които са ни подкрепяли от години. От друга страна има напрежение и на всеки, на който му е мило, иска това напрежение да го няма”, коментира вицепремиерът. По думите му и 10 човека да са на площада, щом гневът им е толкова голям, не може да бъде пренебрегван.

„Вариант с отпуска на премиера е несериозен”, коментира още Дончев. Не било честно и самият той да оглави правителството.

Какво ще бъде решено, ще стане ясно в следващите дни. Още днес има среща на коалиционния съвет.

„Ние сме демократично избрани, няма никаква конституционна причина да приключваме мандата си по-рано. Но все пак обществото е разделено. Всеки трябва да е готов за ход назад. Но партньорите ни са на друго мнение”, обясни Дончев.  

„Всяка форма на насилие е осъдителна", коментира още вицепремиерът относно напрежението около мястото, където се проведе Националната конференция на ГЕРБ в сряда.  

„Нима някой от нас има интерес наше партийно събитие да се свързва с насилие? Дано МВР бързо да открие кои са тези момчета. За мен това са провокации”, каза вицепремиерът.

„Не сме наемали охрана за самото мероприятие. Охрана има на София Тех Парк. Но доколкото знам те не са от тази охрана”, коментира Дончев. 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
9 коментара
Симеонов

Симеонов

06.08.2020 | 14:35

Томиклаве ти си я подай

Отговори
1 1
Иван

Иван

06.08.2020 | 13:32

Никакви оставки, Бойко да не се поддава на шепа комуняги и лентяи! Само напред! Стандарта ни се вдигна, обикаляме света, тези шепа лумпени няма да успеят! РР е най-голямото недоразумение като президент! Прост шапкар!

Отговори
7 2
Драган Драганов

Драган Драганов

06.08.2020 | 11:51

Не с тоя номер .Така излиза че сте комбина с червените и предавате мнозинството.Има избори да ги спечелят и да правят каквото искат.

Отговори
10 5
Виж им биографиите!

Виж им биографиите!

06.08.2020 | 12:07

Че те са си комбина бре, Драганчо! Коренът е общ...

Отговори
5 4
Абе

Абе

06.08.2020 | 11:36

Никаква оставка заради кефа на Радев и мутрите му ли? Тези безсрамници които протестират без да знаят защо, те ли ще ми определят бъдещето. Разкарайте ги бой и водни оръдия и до 1 час площадите да са измити и лъснати както беше в Берлин, Париж, Белград и на други места. Бойко ако пак ще хвърля кърпата да знае че хвърля партия герб и по добре да става монах. Това вече не е доброта, това е мекошавост, която хиените добре използват.

Отговори
15 5
Toto

Toto

06.08.2020 | 11:57

Това може да стане ако начело на правителството е стабилен човек,например като Валери Симеонов!При него назад няма,с каквото се е захванал го върши а не се отмята като п..ка при най лек отпор!Дончев също е мекушав,ще се отметне като Борисов!В такива моменти се вижда кой какво представлява.Вижда се кой е мъж и кой п..ка!

Отговори
7 3
Бойкот

Бойкот

06.08.2020 | 11:10

Отърваха електронотто гласуване, големи манипулатори са на изборите. Трябва сами да се управляване, а не партийни пионки.

Отговори
2 9
коко

коко

06.08.2020 | 10:12

Добре де,вие всеки път ли ще подавате оставка като излязат 50 човека на улицата?Че кой ще иска да прави коалиция с вас или да гласува за вас,тогава?Вие по този начин предавате всички гласували за вас и коалиционните си партньори!Нали разбирате ,че това не е сериозна политика?

Отговори
19 5
Томиславе, много "умен" началник имаш!

Томиславе, много "умен" началник имаш!

06.08.2020 | 10:04

"….Акъл се набива, Томиславе, на умен човек. На прост човек РУК се набива! Той не може да поеме акъл, мое да поеме един РУК. Като се трови, като му се еб@ва майката и така нататък."

Отговори
8 8

Анкета

Защо се провали първият мандат за съставяне на правителство?